Κ. Σημίτης: «Η ισχυρή Ελλάδα είναι συναρτημένη με την Ε.Ε.»

Δευτέρα, 12 Μαΐου 2003 14:39
UPD:14:43
A- A A+

Τη χώρα μας απασχολούν δευτερεύοντα θέματα όπως η ανασχηματολογία, ενώ στην Ε.Ε. συζητείται το μέλλον της Ευρώπης, τόνισε το πρωί ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μιλώντας σε ημερίδα του ΠΑΣΟΚ για το μέλλον της Ευρώπης.

Το θέμα αυτό, πρόσθεσε, κυριαρχεί σε ένα ευρύ φάσμα υπευθύνων οι οποίοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι η συμμετοχή μας στην ευρωπαϊκή διαδικασία ολοκλήρωσης δεν τρέχει με αυτόματο πιλότο.

Η προεδρία, ανέφερε, δεν είναι άσκηση δημοσίων σχέσεων για την κυβέρνηση. Ο κ. Σημίτης τόνισε ότι ζούμε μια ιστορική καμπή στην εξέλιξη της Ε.Ε. με την υπογραφή της πράξης προσχώρησης των δέκα νέων κρατών-μελών.

Πρόσθεσε ότι η ισχυρή Ελλάδα είναι συναρτημένη με την ΕΕ και επισήμανε ότι η ανάπτυξη της κοινής εξωτερικής πολιτικής - και ειδικότερα της κοινής ευρωπαϊκής άμυνας - αποτελούν τους κύριους συντελεστές για την ενίσχυση του διεθνούς ρόλου της Ένωσης.

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης μιλώντας στην ίδια εκδήλωση τόνισε ότι «έξω πάμε πολύ καλά και πρέπει να πείσουμε ότι και μέσα πάμε καλά».

Πηγή: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή