Πυγμαχία: Ινδός Ολυμπιονίκης κατηγορείται για χρήση ναρκωτικών

Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013 12:47

Ο Βίγεντερ Σινγκ κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο το 2008 στους Αγώνες του Πεκίνου, που ήταν το πρώτο ολυμπιακό μετάλλιο στην ιστορία της Ινδίας στο άθλημα της πυγμαχίας.

A- A A+

Η αστυνομία στο Πουντζάμπ της Ινδίας σχεδιάζει να αμφισβητήσει την ακεραιότητα του «χάλκινου» Ολυμπιονίκη στην πυγμαχία, Βίγεντερ Σινγκ, στην έρευνα που διεξάγει για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών με κέρδη πάνω από 25 εκατομμύρια δολάρια, από ένα διεθνές δίκτυο.

Κορυφαίος αξιωματούχος της αστυνομίας, ο Χαρντιάλ Σινγκ Μαν, αναφέρθηκε ευρέως στο θέμα προς τα ινδικά μέσα ενημέρωσης σήμερα, ισχυριζόμενος ότι ο ένας από τους δύο άνδρες που συνελήφθησαν με 26 κιλά ηρωίνη στην κατοχή του είπε στην αστυνομία πως δύο πυγμάχοι, οι Βίγεντερ Σινγκ και Ραμ Σινγκ, ήταν πελάτες του.

Να σημειωθεί ότι το επώνυμο Σινγκ είναι από τα πλέον κοινά στην Ινδία, ως εκ τούτου λοιπόν οι δύο πυγμάχοι δεν έχουν σχέση μεταξύ τους.
Ο Ραμ Σινγκ εκδιώχθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Αθλητισμού της Ινδίας στην πόλη Πατιάλα στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, όταν παραδέχτηκε ότι είχε χρησιμοποιήσει ναρκωτικά.

Από την πλευρά του, ο Βίγεντερ Σινγκ αρνήθηκε ότι χρησιμοποίησε ποτέ φάρμακα ή ότι είχε κάποιο σύνδεσμο με το διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών. Ο Βίγεντερ κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο το 2008 στους Αγώνες του Πεκίνου, που ήταν το πρώτο ολυμπιακό μετάλλιο στην ιστορία της Ινδίας στο άθλημα της πυγμαχίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις