Εξετάζεται σύνδεση της έκρηξης στο Παγκράτι με τους «Πυρήνες»

Σε εξέλιξη οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.
Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013 11:54
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Ζημίες που προκλήθηκαν σε παρακείμενη πολυκατοικία μετά από έκρηξη που σημειώθηκε έξω από εταιρεία ταχυμεταφορών στο Παγκράτι.

A- A A+

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για την έκρηξη που σημειώθηκε την Κυριακή το βράδυ στα γραφεία εταιρείας ταχυμεταφορών  στο Παγκράτι.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελείτο πιθανότατα από ποσότητα δυναμίτιδας με φυτήλι, καθώς δεν βρέθηκαν υπολείμματα από αντικείμενα συνδεσμολογίας. Αυτό, σύμφωνα με την αστυνομία, δικαιολογεί το γεγονός ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Η αστυνομία εκτιμά ακόμη ότι οι δράστες ήταν κοντά στο σημείο την ώρα της έκρηξης και παρακολουθούσαν για να μην υπάρξουν θύματα.

Η έκρηξη, ωστόσο, ήταν ισχυρή με αποτέλεσμα να προκληθούν σημαντικές ζημιές στο γραφείο της εταιρείας, να ανοίξει κρατήρας στο πεζοδρόμιο μπροστά στην είσοδο και να σπάσουν τζάμια πολυκατοικιών.

REUTERS
Έκρηξη σε εταιρεία ταχυμεταφορών στην Αθήνα

Έκρηξη σημειώθηκε στα γραφεία εταιρείας ταχυμεταφορών στο Παγκράτι. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ωστόσο προκλήθηκαν ζημιές στα γραφεία της εταιρείας, αλλά και σε σταθμευμένα οχήματα, ενώ έσπασαν τζάμια και στην απέναντι πολυκατοικία.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια, η οποία χειρίζεται και την υπόθεση με τα τέσσερα σακίδια με εκρηκτικά, που βρέθηκαν πριν απο λίγες μέρες, χωρίς συνδεσμολογία πυροδότησης, μετά από τηλεφώνημα, σε διάφορους στόχους στην Αττική.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να σχετίζονται οι δύο υποθέσεις.

Εξετάζεται ωστόσο σοβαρά και η εκδοχή να υπάρχει συσχετισμός της χθεσινοβραδυνής ενέργειας με τη δράση της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, επειδή από το συγκεκριμένο γραφείο της εταιρείας ταχυμεταφορών είχαν αποκαλυφθεί δύο μέλη της οργάνωσης και συνελήφθησαν, λίγη ώρα αφότου είχαν στείλει φακέλους με εκρηκτικά, το Νοέμβριο του 2010.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή