Παράνομοι μετανάστες σε μια σύγχρονη «Μήδεια»

Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013 10:34
A- A A+

Ένας αρχαίος μύθος συναντά το σήμερα, στοχεύοντας στο πάθος για ζωή, τη διαφορετικότητα, την ξενοφοβία, την πάλη των φύλων, το πάθος, τον όρκο, την απληστία, την αδικία, τον έρωτα και την προδοσία, καθώς η Μήδεια και ο Ιάσονας μεταναστεύουν λαθραία σε μία σύγχρονη τραγωδία.

Γραμμένη το 1999, από τη γερμανίδα συγγραφέα Ντέα Λόερ, η σύγχρονη εκδοχή της «Μήδειας», με τίτλο «Manhattan medea», παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από την Εταιρεία Θεάτρου Συν - Επί (+,Χ), σε σκηνοθεσία Έφης Θεοδώρου, στο Από Μηχανής Θέατρο για 25 μόνο παραστάσεις.

Ο αρχαίος μύθος μεταλλάσσεται σε μία σημερινή εκδοχή, αφού η Μήδεια και ο Ιάσονας δεν είναι πλέον απόγονοι βασιλιάδων ή θεών και δε ζουν στην Κόρινθο, αλλά λαθρομετανάστες που αναγκάστηκαν να φύγουν από την Ευρώπη. Αφήνοντας τη φλεγόμενη πατρίδα τους, καταφεύγουν σε έναν νέο κόσμο για να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, αποφασισμένοι να επιβιώσουν και να χτίσουν μία καινούρια ζωή.

Φτάνοντας, όμως, στο Μανχάταν, ό,τι ονειρεύονταν χάνεται στη δίνη της αμερικανικής μεγαλούπολης, καθώς ο Ιάσονας εγκαταλείπει τη Μήδεια για την κόρη ενός πλούσιου επιχειρηματία, με την οποία σκοπεύει να παντρευτεί. Η Μήδεια αρνείται εμμονικά να δεχτεί αυτήν την κατάσταση και να τον παραχωρήσει στην νέα του σύζυγο. Την παραμονή του γάμου όλα παρεκτρέπονται, αφού είναι αποφασισμένη να φτάσει στα άκρα.

Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας, σκηνοθεσία: Έφη Θεοδώρου, σκηνικά: Νίκος Αναγνωστόπουλος, κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη, φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης. Ερμηνεύουν: Παντελής Δεντάκης, Ανδρέας Κοντόπουλος, Ιωάννα Παππά.

Πληροφορίες

Από Μηχανής Θέατρο, Ακαδήμου 13 – Μεταξουργείο, τηλ.: 210 5231131. Ημέρες και ώρες παραστάσεων:  έως 24 Απριλίου: Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, στις 21.30. Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα). Χωρητικότητα σκηνής: 50 άτομα. Τιμές εισιτηρίου: κανονικό: 15 ευρώ, φοιτητικό: 10 ευρώ.
 

Προτεινόμενα για εσάς