Επισκόπηση Τύπου

Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013 09:33
A- A A+

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Θηρία στο κλουβί

Η εφημερίδα γράφει "«το θηρίο ξύπνησε γιατί πεινάει και πρέπει κάποιον να φάει»! Η δήλωση αυτή του προέδρου του Συντονιστικού Συμβουλίου των Ενώσεων Αποστράτων και προέδρου της Ενωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού ναυάρχου ε.α. Σπυρίδωνα Περβαινά δείχνει το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων για την οικονομική ανέχεια στην οποία βρίσκονται τα στελέχη τους".

ΕΘΝΟΣ: Ποιοί δίνουν άσυλο στους επίορκους

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τα Υπηρεσιακά Συμβούλια που θα εφαρμόσουν το νέο αυστηρότερο πειθαρχικό δίκαιο για τους δημοσίους υπαλλήλους δεν έχουν συγκροτηθεί, αν και μεσολάβησαν 11 μήνες από την ψήφιση του νόμου". Ευθύνες αποδίδονται σε υπουργούς, δικαστικούς και συνδικαλιστές, που στερούνται πολιτικής βούλησης. Ασπίδα προστασίας εξακολουθεί να καλύπτει τους επίορκους".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Σέρβος προφήτης: Θα πέσει μεγάλη πείνα!!!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Συγκλονιστικά όσα είπε ο Μίταρ Τάραμπιτς τον 19ο αιώνα! Μετά τον Δεύτερο Μεγάλο Πόλεμο οι άνθρωποι θα ζουν σε ειρήνη και ευημερία, αλλά θα είναι όλα ψευδαίσθηση!... Ολόκληρος ο κόσμος θα μολυνθεί από μια παράξενη αρρώστια... Δεν θα υπάρχει φάρμακο! Θα ανέβουμε στο φεγγάρι και σε άλλα αστέρια, αλλά δεν θα μπορούμε να δούμε την ζωή που υπάρχει εκεί!!! Οι άνθρωποι θα καταλάβουν το Λάθος τους, αλλά... θα είναι αργά!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σύνταξη στα 55 για 300.000 εργαζόμενους

Η εφημερίδα γράφει ότι "προς συνταξιοδότηση 4 κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων με υπηρεσία από 15,5 έως 30 έτη. «Εξοδος» με 25ετία από ΔΕΚΟ, τράπεζες και με 15ετία για σφαλισμένους στο ΙΚΑ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Δύο βαριές υπογραφές με εκκρεμότητες

Σύμφωνα με την εφημερίδα "δυο νέες συμβάσεις-μαμούθ υπεγράφησαν στη σκιά της άσκησης ποινικής δίωξης στα πρώην μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ, Π. Αθανασόπουλο και Γ. Μέργο, για έργο ύψους 220 εκατ. ευρώ, που δόθηκε στην εταιρεία ΜΕΤΚΑ το 2007. Η πρώτη αφορά σύμβαση ΔΕΗ με ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, παρ΄ότι η υπόθεση διερευνάται από τη Δικαιοσύνη. Η δεύτερη υπεγράφη μεταξύ ΟΠΑΠ και Ιντραλότ, λίγο πριν από την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού, γεγονός το οποίο δεσμεύει ή πριμοδοτεί τον αγοραστή...".

ΕΣΤΙΑ: Απαιτείται πολιτικό μορατόριουμ

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η Ελλάς μπορεί να εξέλθη από την παρούσα οικονομική κρίση πολύ ταχύτερα από ότι πιστεύεται. Αλλά υπό μία προϋπόθεση. Οτι θα παραμερισθή το κλίμα της εσωτερικής διχόνοιας που καλλιεργείται από την Αντιπολίτευση και πολλά μέσα ενημερώσεως. Αν δεν υπάρξη ένα υποτυπώδες «μορατόριουμ» μεταξύ κυβερνήσεως και Αντιπολιτεύσεως ώστε να προχωρήσουν απρόσκοπτα κάποιες βασικές μεταρρυθμίσεις, η κρίσις θα ενταθή στο έπακρον".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Οι παγίδες στις δηλώσεις εισοδήματος

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "παγίδες φορολογικής επιβάρυνσης κρύβει το νέο έντυπο «Ε1» που θα κληθούν να υποβάλουν χιλιάδες μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις, για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2012. Από την υποχρέωση να υποβάλουν δήλωση αναμένεται να εξαιρεθούν τελικά, οι νέοι ηλικίας από 18 έως 23 ετών που δηλώνονται από τους γονείς τους ως προστατευόμενα τέκνα".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Στη σέντρα για ΟΠΑΠ

Σύμφωνα με την εφημερίδα "κανείς δεν πιάνει στα χέρια του την «καυτή πατάτα» των ιδιωτικοποιήσεων και κυρίως του ΟΠΑΠ. Πίσω από τις «παραιτήσεις» των Τάκη Αθανασόπουλου και Γιώργου Μέργου, που δεν αποκλείεται και να αυγατίσουν, φαίνεται να κρύβεται το καυτό ζήτημα του ΟΠΑΠ, για τον οποίο στις 5 Απριλίου 2013 εκπνέει η προθεσμία υποβολής των δεσμευτικών προσφορών".

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: Σημαδεμένη τράπουλα υπέρ Κόκκαλη

Η εφημερίδα γράφει ότι "αλυσοδεμένος με την Ιντραλότ του Σωκράτη Κόκκαλη για τα επόμενα 5 χρόνια κινδυνεύει να βρεθεί ο ΟΠΑΠ, είκοσι μέρες πριν από την πολυδιαφημισμένη αποκρατικοποίηση του πλέον κερδοφόρου δημόσιου οργανισμού. Η διοίκηση του ΟΠΑΠ πρότεινε ήδη προς τη Γενική Συνέλευση του οργανισμού να εγκρίνει την ανανέωση της σύμβασης με την Ιντραλότ για 3+2 ακόμη χρόνια".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μοιραία μάχη για ένα κρεβάτι στη ΜΕΘ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Μάχη σε πέντε μέτωπα

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε καλό κλίμα αλλά ανοικτά πέντε κρίσιμα «μέτωπα», ύστερα απο μια εβδομάδα διαπραγματεύσεων, εντείνονται σήμερα και αύριο οι διαβουλεύσεις τρόικας και κυβέρνησης με στόχο να βρεθεί η «χρυσή τομή». Επιδίωξη είναι να υπάρξει συμβιβασμός ει δυνατόν πριν την αναχώρηση του Αντ. Σαμαρά και του Γ. Στουρνάρα για τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, την Πέμπτη και την Παρασκευή, με ανοικτό το ενδεχόμενο συνάντησης πρωθυπουργού και τρόικας, αύριο ή μεθαύριο".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Βόμβα ιδιωτικοποιήσεων στη σχέση με την τρόικα

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ορατός γίνεται ο κίνδυνος για εκτροχιασμό του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, έπειτα από την παραίτηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς οι προθεσμίες για την επίτευξη των μνημονιακών στόχων «τρέχουν» και η τρόικα πιέζει ζητώντας αλλαγή «ρότας» στην πολιτική αποκρατικοποιήσεων βλέποντας καθυστερήσεις στην υλοποίηση του προγράμματος".

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή