Γραφείο Εμπορικών Υποθέσεων του Κοσόβου στην Αθήνα

Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2013 15:24
A- A A+

Την εγκαθίδρυση Γραφείου Εμπορικών Υποθέσεων του Κοσόβου στην Αθήνα, ανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον Ενβέρ Χοτζάι, υπουργό Εξωτερικών του κρατιδίου, το οποίο δεν έχει αναγνωρίσει η Ελλάδα.

 Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Εξωτερικών, η απόφαση αυτή «δεν επηρεάζει τις θέσεις της Ελλάδας ως προς το καθεστώς, αλλά στέλνει ένα σαφές μήνυμα ότι η ανάπτυξη είναι βασικό εργαλείο και καταλύτης για την ειρήνη».

Ο κ. Αβραμόπουλος εκτίμησε πως είναι πολύ μεγάλες οι δυνατότητες επενδυτικής, εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Κοσόβου και Ελλάδας και συνεχάρη το Βελιγράδι και την Πρίστινα για τα «σημαντικά αποτελέσματα» που παρήγαγε ο διάλογός τους.

Όλοι στην Ε.Ε. συμφωνούν ως προς τη «σαφή ευρωπαϊκή προοπτική» των Δυτικών Βαλκανίων, υπογράμμισε και κάλεσε το Κόσοβο να εργαστεί για την εκπλήρωση των κριτηρίων και των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων.

Ο κ. Χοτζάι, από την πλευρά του, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη συνάντηση και χαρακτήρισε «μεγάλη» τη σημερινή μέρα.

Δεν παρέλειψε επίσηις να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του προς τον ελληνικό λαό για την υποστήριξή του προς το Κόσοβο στο παρελθόν και τη βοήθεια των ελλήνων στρατιωτικών, δημοσίων υπαλλήλων κλπ στην οικοδόμηση ενός σύγχρονου Κόσοβου. 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή