ΙΣΑ: Ένα ακόμη παιδί θύμα της διάλυσης του «Αγ. Σοφία»

Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2013 14:19

Όπως αναφέρει ο ΙΣΑ, επικαλούμενος καταγγελία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες, στις 27 Φεβρουαρίου 2013 πέθανε ένα ακόμα παιδί που έπασχε από συγγενή καρδιοπάθεια.

A- A A+

Την άμεση επαναλειτουργία του «Ενιαίου Κέντρου Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών σε παιδιά» του νοσοκομείου παίδων «Η Αγία Σοφία» ζητεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, εκφράζοντας την αγανάκτησή του «για το δράμα που ζουν χιλιάδες οικογένειες που έχουν καρδιοπαθή παιδιά».

Όπως αναφέρει ο ΙΣΑ, επικαλούμενος καταγγελία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες, στις 27 Φεβρουαρίου 2013 πέθανε ένα ακόμα παιδί που έπασχε από συγγενή καρδιοπάθεια. Σύμφωνα με τους γονείς, το παιδί έπεσε «θύμα της ολιγωρίας» και εάν το ΕΚΑΣΚΑΠ ήταν ανοιχτό θα μπορούσε να είχε σωθεί.

«Το άτυχο νήπιο αποτελεί την όγδοη περίπτωση παιδιού που έπεσε θύμα του εγκληματικού κλεισίματος του κέντρου που αποφάσισε τον Οκτώβριο του 2011 η τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας», τονίζει ο ΙΣΑ, υπενθυμίζοντας ότι η διοίκηση του Συλλόγου είχε διαμαρτυρηθεί έντονα κοινοποιώντας εξώδικες διαμαρτυρίες ήδη από τον Νοέμβριο του 2011 προς τον τότε υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή