Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη για τα επεισόδια στην Ιερισσό

Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2013 11:59
Phasma/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
A- A A+

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13.00 η σύσκεψη στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης για την εκτόνωση της έντασης στην Ιερισσό, με τη συμμετοχή του αστυνομικού διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας και εκπροσώπων των κατοίκων και της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός». Στη συνάντηση δεν παρέστη ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χρ. Πάχτας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του εισαγγελέα Εφετών, Παναγή Γιαννάκη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, από πλευράς αστυνομίας, ο διευθυντής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας Βάϊος Χονδρός, εκπρόσωποι των κατοίκων της περιοχής που αντιδρούν στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού, μαζί με τους δικηγόρους τους και εκπρόσωπος της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός». Παρότι κλήθηκε, ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Χρήστος Πάχτας, δεν παρέστη στη συνάντηση.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν εν τω μεταξύ οι τέσσερις από τους έξι κατοίκους της Ιερισσού Χαλκιδικής που προσήχθησαν χθες στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών για την εμπρηστική επίθεση στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές. Οι τέσσερις συνελήφθησαν και κρατούνταν στην Α.Δ. Θεσσαλονίκη ωστόσο όπως διευκρινίστηκε, η σύλληψή τους δεν συνδέεται με την επίθεση της 17ης Φεβρουαρίου. 

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των νόμων περί όπλων, φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων, αλλά και για παράνομη κατοχή ασυρμάτου και ραδιοπομπού. 

Στο εδώλιο του Πλημμελειοδικείου Χαλκιδικής κάθονται επίσης σήμερα, τέσσερα άτομα που είχαν συλληφθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο για συμμετοχή σε επεισόδια που έγιναν στις Σκουριές στη διάρκεια κινητοποίησης ενάντια στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού. Φορείς και κάτοικοι της Χαλκιδικής διοργανώνουν συγκέντρωση συμπαράστασης στους κατηγορούμενους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή