Λιβύη: «Εισβολή ενόπλων» σε κτήριο ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου

Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2013 23:23
A- A A+

Σε κτήριο ενός ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου, που πρόσκειται στους φιλελεύθερους εισέβαλε ομάδα ενόπλων και εν συνεχεία απήγαγε τον επικεφαλής του σταθμού και τέσσερις δημοσιογράφους, ανακοίνωσε η Επιτροπή για τα ανθρώπινα δικαιώματα της Βουλής.

Ο ιδιοκτήτης του δικτύου Alassema TV, Τζομάα αλ Όστα καθώς και τέσσερις παρουσιαστές και δημοσιογράφοι της τηλεόρασης απήχθησαν από «αγνώστους» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή. Καταδίκασε επίσης το περιστατικό και «ζήτησε από το υπουργείο Εσωτερικών να αναλάβει πλήρως την ευθύνη και να παρέμβει άμεσα για την απελευθέρωση των κρατουμένων».

Ο Μοχάμεντ αλ Σάρκασι, παρουσιαστής του Alassema ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος λίγο μετά, διηγήθηκε το περιστατικό στο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι Libya al-Ahrar. Όπως υποστήριξε, απήχθη από άτομα που αυτοπροσδιορίζονταν ως πρώην αντάρτες της Τρίπολης, διευκρινίζοντας ότι ήταν «πολύ εξοργισμένοι με το (δίκτυο) Alassema για την δημοσιογραφική του γραμμή».

Αφού τον ανέκριναν, τον άφησαν, όπως είπε, ελεύθερο με την προϋπόθεση να φύγει από την πρωτεύουσα. Ο ίδιος δεν διευκρίνισε ποια ήταν η τύχη των συναδέλφων του.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή