Η Μπόνι Τάιλερ στην Eurovision

Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2013 16:04
A- A A+

Η 62άχρονη Ουαλή ερμηνεύτρια Μπόνι Τάιλερ θα εκπροσωπήσει το Ηνωμένο Βασίλειο στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, σύμφωνα με ανακοίνωση της επίσημης ιστοσελίδας της διοργάνωσης.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν μία από τις τελευταίες χώρες που ανακοίνωσε την είσοδό της στο φετινό διαγωνισμό και τις τελευταίες εβδομάδες οι αρμόδιοι έψαχναν για το κατάλληλο τραγούδι. Κατέληξαν στο τραγούδι «Believe in me», το οποίο συνέθεσε ο Ντέσμοντ Τσάιλντ και θα ερμηνεύσει, με τη μοναδική της φωνή η Μπόνι Τάιλερ, ελπίζοντας ότι θα έχει ανταπόκριση στο κοινό αφήνοντας πίσω την άσχημη περσινή εμφάνιση όπου η Βρετανία κατέλαβε την προτελευταία θέση, με μόλις 12 βαθμούς.

Μεγάλες και διαχρονικές επιτυχίες

Η Μπόνι Τάιλερ έγινε διάσημη το 1983 όταν ερμήνευσε το «Total Eclipse of the Heart», του συνθέτη Τζιμ Στάινμαν, που έμεινε στο νούμερο ένα στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο για τέσσερις εβδομάδες ταυτόχρονα. Το τραγούδι έφτασε στο νούμερο ένα πολλών χωρών στην Ευρώπη, την Ασία και την Ωκεανία. Το ίδιο το άλμπουμ πήγε αμέσως στην κορυφή των charts στη Μεγάλη Βρετανία, κάνοντας την Μπόνι Τάιλερ την πρώτη γυναίκα καλλιτέχνη που το άλμπουμ της πήγε κατ' ευθείαν στην κορυφή, χαρίζοντας της έτσι και ένα ρεκόρ Γκίνες.

Το 1984 κέρδισε το βραβείο Γκράμι καλύτερης ροκ τραγουδίστριας και προτάθηκε και για το βραβείο Γκράμι καλύτερης τραγουδίστριας, για το τραγούδι «Here she comes», το οποίο συμπεριλαμβάνονταν στο soundtrack της επανέκδοσης του φιλμ «Metropolis» την ίδια χρονιά. Στα τέλη του ίδιου χρόνου κυκλοφόρησε το «Holding out for a hero», που ακουγόταν στην ταινία «Footloose», κατακτώντας την κορυφή των airplay σε Ευρώπη και Αμερική.

Προτεινόμενα για εσάς