Αθώο έκρινε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων τον Ηλία Κασιδιάρη για την υπόθεση της επίθεσης και ληστείας σε βάρος μεταπτυχιακύ φοιτητή το 2007 στην Πολυτεχνειούπολη.
«Μέχρι σήμερα τα τσοντοκάναλά σας με έλεγαν ότι είμαι ληστής, μαχαιροβγάλτης και εγκληματίας. Εγώ από την πρώτη στιγμή έλεγα ότι είμαι αθώος. Σήμερα η δικαιοσύνη είπε ότι είμαι αθώος. Τρίβω στα μούτρα σας αυτή την απόφαση, στα αφεντικά σας, στους εργολάβους σας, στους καναλάρχες και στους θλιβερούς πολιτικούς μας αντιπάλους, που πολλοί θα ήθελαν σήμερα η Χρυσή Αυγή να είναι στο περιθώριο. Όμως, είμαστε εδώ. Είμαστε πανίσχυροι και πολύ σύντομα θα είμαστε κυρίαρχοι», δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά την αθώωσή από το δικαστήριο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.
Το δικαστήριο υιοθέτησε πλήρως την πρόταση του εισαγγελέα για απαλλαγή του βουλευτή από την κατηγορία της συνέργειας σε ληστεία, κρίνοντας πως δεν ήταν ισχυρή η κατάθεση της αυτόπτου μάρτυρος του περιστατικού.
Προηγουμένως, ο ίδιος ο Ηλίας Κασιδιάρης δήλωσε αθώος επαναλαμβάνοντας ότι την ημέρα του επεισοδίου βρισκόταν σε γνωστό ιδιωτικό νοσοκομείο ως ιατρικός επισκέπτης και ότι το μισθωμένο στο όνομά του όχημα το είχε σταθμευμένο στο πάρκιγκ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Επικαλέστηκε, επίσης, τη μαρτυρία απόστρατου στρατηγού, που κατέθεσε στο δικαστήριο ότι τον συνάντησε στον χώρο στάθμευσης του Σταδίου.
Για μία ακόμη φορά κατηγόρησε τη μάρτυρα η οποία, όπως είπε, τον ενέπλεξε στην υπόθεση, ότι ψεύδεται και ότι έδωσε στην αστυνομία την πινακίδα κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του, από το οποίο φέρεται να βγήκαν οι δράστες της επίθεσης, 13 ημέρες μετά το συμβάν. Μεταξύ άλλων επανέλαβε ότι η μάρτυρα κινείται στον πολιτικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και ότι έχει «παρτίδε με τον χώρο του indymedia», που -όπως υποστήριξε- τον έχει στοχοποιήσει.
Όσον αφορά το περιστατικό του ξυλοδαρμού, ο Ηλίας Κασιδιάρης δήλωσε ότι καταδικάζει κάθε τέτοια πράξη, λέγοντας μάλιστα ότι συμπάσχει με τον φοιτητή. «Τέτοιες πράξεις από αλήτες», τόνισε, «γκρεμίζουν αυτό που εμείς προσπαθούμε να χτίσουμε φτιάχνοντας ένα πολιτικό κόμμα».
Στην κατάθεσή της η μάρτυρας υποστήριξε ότι είδε να βγαίνουν από αυτοκίνητο 4 ή 5 άτομα, να ανεβαίνουν τις σκάλες της Σχολής και στη συνέχεια να χρησιμοποιούν ξύλα σα να χτυπούν κάποιον, τον οποίο η ίδια δεν έβλεπε γιατί το περιστατικό εκτυλισσόταν σε σημείο υψηλότερο από αυτό που βρισκόταν η ίδια. Η μάρτυρας κατέθεσε ότι συγκράτησε τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου από το οποίο κατέβηκαν οι δράστες και ότι ο σύζυγός της, που πλέον δεν βρίσκεται εν ζωή, το είχε σημειώσει.
Ο τότε μεταπτυχιακός φοιτητής κατέθεσε ότι είναι πεπεισμένος πως τα άτομα που του επιτέθηκαν και του πήραν την αστυνομική του ταυτότητα ήταν μέλη της «Χρυσής Αυγής» και εξέφρασε την πεποίθησή του πως ο κατηγορούμενος βουλευτής είναι αναμεμειγμένος στην υπόθεση. Κάλεσε, επίσης, τον Ηλία Κασιδιάρη να πει αν και σε ποιον είχε δώσει το αυτοκίνητο εκείνη την ημέρα.
Από τη δικαστική αίθουσα πέρασαν προς συμπαράσταση του Ηλία Κασιδιάρη οι συνάδελφοί του βουλευτές της Χρυσής Αυγής, κκ. Λαγός, Μπαρμπαρούσης και Παππάς.
Με την έναρξη της διαδικασίας στο μονομελές Εφετείο, πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση στον εξωτερικό χώρο των δικαστηρίων.