Πρόκριση με... καρδιοχτύπια για την Παρί

Οι Γάλλοι πιέστηκαν αλλά προκρίθηκαν χάρις στο 1-2 του «Μεστάγια»
Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2013 23:41
REUTERS/JEAN-PAUL PELISSIER

Οι παίκτες της  Παρί Σεν Ζερμέν πανηγυρίζουν μετά το τέλος του αγώνα με τη Βαλένθια στο «Παρκ ντε Πρενς» στο Παρίσι. Ο αγώνας έληξε με ισοπαλία 1-1 και Παρί Σεν Ζερμέν προκρίθηκε στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης.

A- A A+

Περιπετειώδη πρόκριση για την προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ πήρε η Παρί Σεν Ζερμέν, που αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 της Βαλένθια στο «Παρκ ντε Πρενς» και πέρασε χάρις στο 1-2 του «Μεστάγια».

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν καλύτερη, προηγήθηκε στο 55΄ με τον Ζόνας αλλά δέχθηκε ένα «φθηνό» γκολ στο 66ο λεπτό, από τον Λαβέτσι, και παρά την πίεση που άσκησε στη συνέχεια, δεν κατόρθωσε να στείλει τον αγώνα στην παράταση.

Ο Κάρλο Αντσελότι παρέταξε την ομάδα του με αμυντικό προσανατολισμό, όμως αυτή τη φορά οι «νυχτερίδες» ήταν καλά διαβασμένες. Με σωστή οργάνωση και υπομονή στο παιχνίδι τους κράτησαν και κυκλοφόρησαν σωστά την μπάλα, πιέζοντας τους γηπεδούχους. Είναι ενδεικτικό ότι η Βαλένθια κέρδισε 13 κόρνερ, που όμως πέρασαν όλα ανεκμετάλλευτα.

Φάσεις πολλές οι Ισπανοί πάντως δεν έκαναν, έως το 55΄ που ο Ζόνας με ωραίο δεξί σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Σιρίγκου για το 0-1. Ένα «ερασιτεχνικό» λάθος του Παρέχο στη μεσαία γραμμή, που «πούλησε» την μπάλα, επέτρεψε στον Λαβέτσι να ισοφαρίσει στο 66΄ και να διώξει τα «σύννεφα» που είχαν αρχίσει να μαζεύονται στον ουρανό της γαλλικής πρωτεύουσας.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις