Στον εισαγγελέα βίντεο με ρατσιστικές δηλώσεις υποψήφιου της Χρυσής Αυγής

Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2013 15:12
Channel 4

Ρεπορτάζ του Channel 4 για τη Χρυσή Αυγή.

A- A A+

Βίντεο στο οποίο εμφανίζεται υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής να προτείνει, μεταξύ άλλων, «να κάνουμε τους μετανάστες σαπούνια» υπεβλήθη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών από το τμήμα Αντιμετωπίσης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Το βίντεο αποτελεί απόσπασμα ντοκιμαντέρ έλληνα κινηματογραφιστή, το οποίο προβλήθηκε χθες από το βρετανικό κανάλι Channel 4.

Στο επίμαχο οπτικοακουστικό υλικό εμφανίζεται ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αλέξανδρος Πλωμαρίτης να βρίζει τους παράνομους μετανάστες, χαρακτηρίζοντάς τους χαραμοφάηδες, πρωτόγονους, μιάσματα και υπάνθρωπους.

Σε συζήτηση που καταγράφει η κάμερα ακούγεται η φράση: «Είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τους φούρνους» και στη συνέχεια ο κ. Πλωμαρίτης αναφέρει: «Σαπούνια γιατί είναι και ωραίο, όχι για ανθρώπους γιατί είναι χημικοί αυτοί, και μπορεί να βγάλουμε καμία καντήλα. Θα τα χούμε σαπούνια για τα αμάξια, σαπούνια για τα πεζοδρόμια, κανένα λαμπατέρ να φτιάξουμε από το δέρμα τους…».

Χρυσή Αυγή: Συνέργεια της ΕΛ.ΑΣ. σε κακούργημα

Για χρήση παρανόμως κτηθέντος τηλεοπτικού υλικού επικρίνει η Χρυσή Αυγή την ΕΛΑΣ. Σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση «η άνευ προηγουμένου μεθόδευση της παραπομπής του βίντεο με ειρωνική απάντηση στις ανυπόστατες κατηγορίες περί ρατσισμού που έλαβε χώρα σε καφενείο, στον Εισαγγελέα, μέσω της νεότευκτης υπηρεσίας της ΕΛΑΣ για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας, συνιστά συνέργεια σε κακούργημα».

Η Χρυσή Αυγή αναφέρεται επίσης σε παράνομη χρήση «μιας προφορικής συνομιλίας μεταξύ τρίτων χωρίς τη ρητή συναίνεση των κρυφά βιντεοσκοπούμενων συνομιλητών, προκειμένου να ενοχοποιήσουν με την «πολυπόθητη» κατηγορία της «ρατσιστικής συμπεριφοράς» υποψήφιο του κόμματός μας».

Σε απάντησή της νωρίτερα, σε ιδιαίτερα ειρωνικό ύφος, η Χρυσή Αυγή σημείωνε:

«Ένα ακόμη συγκλονιστικό ντοκουμέντο για την παράνομη και δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής έρχεται στο φως από το έγκριτο βρετανικό Channel-4.

»Ο φάκελος ανοίγει λίγους μήνες μετά τις συνταρακτικές αποκαλύψεις από τους εβραίους του BBC για τα μαθήματα καράτε σε μέλη μας για να μπορούν να… δέρνουν τον Στρατούλη. Εδώ οι ξένοι δημοσιογράφοι έχουν φτάσει με άκρα μυστικότητα σε καφενείο του Αγίου Παντελεήμονα για να αποκαλύψουν τα εγκλήματα κατά  της ανθρωπότητας που διαπράττει η Χρυσή Αυγή».

Σύμφωνα με τη Χρυσή Αυγή, οι θαμώνες, εκ των οποίων και ο κ. Πλωμαρίτης «τους παίρνουν στο ψιλό και σπάνε πλάκα μαζί τους για ώρα, χωρίς να έχουν ενημερωθεί ότι καταγράφονται με κρυφή κάμερα (κακούργημα!)».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή