Διαδήλωση κατά του σχεδίου Αθηνά έξω από τη Βουλή

Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2013 13:38
NAFTEMPORIKI.GR

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στα Προπύλαια και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς το Σύνταγμα.

A- A A+

Εξω από τη Βουλή διαδηλώνουν περίπου 2.000 φοιτητές, οι οποίοι αντιτίθενται στο σχέδιο «Αθηνά» το οποίο παρουσιάζεται σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στα Προπύλαια και πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το Σύνταγμα, φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Θέλουμε πτυχία και όχι κουρελόχαρτα», «Δεν δεχόμαστε να γίνουμε σκλάβοι των μονοπωλίων», «Είμαστε πολλοί, ακούστε μας καλά, το σχέδιο "Αθηνά" θα μείνει στα χαρτιά» και «Δεν πάμε, δεν πάμε πουθενά, αν δεν καταργήσετε το σχέδιο "Αθηνά"».

Όπως υποστηρίζουν, το σχέδιο υποβαθμίζει τις σπουδές τους και τα πτυχία τους.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν κυρίως φοιτητές ΤΕΙ και μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ).

NAFTEMPORIKI.GR

Ηχηρή είναι και παρουσία εκπροσώπων του ΤΕΙ Μεσολογγίου, τους οποίους συνοδεύουν αιρετοί της περιοχής και ο μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς.

«Εφόσον αυτήν τη στιγμή ο τόπος μας πολεμείται ουσιαστικά και τα πανεπιστημιακά μας εκπαιδευτήρια διώκονται, είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τον εαυτό μας», δήλωσε ο μητροπολίτης και πρόσθεσε: «Παρακαλούμε όλους τους υπευθύνους να αναλογιστούν τις ευθύνες τους διότι το Μεσολόγγι και το Αγρίνιο δεν πρέπει άλλο να υποτιμούνται».

Αντιπροσωπεία των φορέων του Μεσολογγίου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων Γ. Καλαντζή, ωστόσο εξερχόμενος από τη Βουλή, ο δήμαρχος της πόλης Π. Κατσούλης δήλωσε: «Για μία ακόμη φορά ακούσαμε όμορφα λόγια και υποσχέσεις, αλλά μέχρι εκεί. Αυτες οι δήλωσεις συμπάθειας δε μας πείθουν».  

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ

Διαμαρτυρίες και στην υπόλοιπη Ελλάδα

Διαμαρτυρία κατά του σχεδίου «Αθηνά» πραγματοποιήθηκε και στην Κοζάνη, όπου φοιτητές και καθηγητές του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του ΤΕΙ συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης μαζί με επαγγελματίες, εργαζόμενους και καταστηματάρχες της πόλης, ανταποκρινόμενοι σε κάλεσμα του δήμου.

NAFTEMPORIKI.GR

Νωρίτερα, φοιτητές και υπάλληλοι του πανεπιστημίου πραγματοποίησαν κατάληψη στα γραφεία του ιδρύματος στη Φλώρινα και στην Κοζάνη, ενώ ομάδα φοιτητών μετέβη στα διόδια του Πολυμύλου και ενημέρωσε τους διερχόμενους για τις συνέπειες από την εφαρμογή του σχεδίου στην περιοχή.

Την ίδια ώρα, με επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, εκφράζει την αντίθεσή του στις αλλαγές που επιφέρει το σχέδιο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καχριμάνης δηλώνει αντίθετος με την κατάργηση της αυτονομίας του τμήματος Ζωικής Παραγωγής Άρτας, τη συγχώνευση του τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής Άρτας, αλλά και την κατάργηση του Τμήματος Ιχθυοκομίας και Αλιείας Ηγουμενίτσας.


 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή