Επταήμερο πένθος στη Βενεζουέλα

Την Παρασκευή η κηδεία του Τσάβες
Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2013 05:56
REUTERS/JORGE SILVA

Υποστηρικτές του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες αντιδρούν στην ανακοίνωση του θανάτου του στο Καράκας.Ο Τσάβες πέθανε μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο δήλωσε σε τηλεοπτική του ομιλία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νίκολα Μαντούρο. Ο θάνατος του Τσάβες έθεσε τέλος στην 14χρονη κυριαρχία του στην πολιτική σκηνή της Βενεζουέλας.

A- A A+

Επταήμερο εθνικό πένθος κηρύχθηκε στη Βενεζουέλα που θρηνεί την απώλεια του προέδρου της Ούγκο Τσάβες, ο οποίος πέθανε την Τρίτη μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Η σορός του Ούγκο Τσάβες θα τοποθετηθεί στο λόμπι της Στρατιωτικής Ακαδημίας στο Καράκας προκειμένου πιθανότατα να εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα που θα αρχίσει την Τετάρτη.

Η δημόσια κηδεία παρουσία προφανώς πολλών αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών την Βενεζουέλας Ελίας Χούα.

«Η τελετή της κηδείας και το επικήδειο αφιέρωμα θα γίνει στο παρεκκλήσι της Στρατιωτικής Ακαδημίας, την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή