Λευκωσία: Να αναλάβει τις ευθύνες της η Άγκυρα

Τρίτη, 05 Μαρτίου 2013 23:24
stylianides.net

Ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν κάλεσε την Άγκυρα ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης, ζητώντας από την Τουρκία να «αποδείξει έμπρακτά τη βούλησή της για επίλυση του Κυπριακού».

Ο κ. Στυλιανίδης τόνισε ότι η Λευκωσία «παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον» τις τοποθετήσεις του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, προσθέτοντας πως «η προσέγγιση της επίλυσης των προβλημάτων δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αφίσταται του αμοιβαίου σεβασμού του διεθνούς δικαίου και της τήρησης των κανόνων του».

Υπογράμμισε ακόμη ότι η επίλυση του Κυπριακού θα δώσει ώθηση στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν αποτελεί «εκβιασμό» της Ε.Ε. ή της Κύπρου, αλλά «ελάχιστη προϋπόθεση για μια χώρα που εξακολουθεί να κατέχει έδαφος χώρας μέλους της Ένωσης, στην οποία η ίδια επιθυμεί να ενταχθεί».

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι η οικονομική κρίση, που αντιμετωπίζει η Κύπρος, «δεν είναι, ούτε θα είναι προϋπόθεση λήψης αποφάσεων για το Κυπριακό».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή