«Εχθρική επίθεση» ο καρκίνος Τσάβες, λέει ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας

Για έκτακτα μέτρα έκανε λόγο ο Νίκολας Μαντούρο
Τρίτη, 05 Μαρτίου 2013 19:12
REUTERS/Carlos Garcia Rawlins

Ένας άνδρας περπατά μπροστά από αφίσα του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες έξω από το στρατιωτικό νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται στο Καράκας.

A- A A+

«Εχθρική επίθεση» χαρακτήρισε τον καρκίνο ο οποίος προσέβαλε τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες ο αντιπρόεδρος της χώρας Νίκολας Μαντούρο, σε διάγγελμά του προς το λαό της Βενεζουέλας.

Ο κ. Μαντούρο ενέταξε την «επίθεση», όπως τη χαρακτήρισε, στο «μπαράζ των συνομωσιών» οι οποίες εξυφάνθηκαν, κατά τον ίδιο, στη διάρκεια της 14χρονης διακυβέρνησης της χώρας από τον κ. Τσάβες.

Κατά τη διάρκεια του ζωντανού διαγγέλματος, ο αντιπρόεδρος της λατινοαμερικανικής χώρας σημείωσε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να λάβει «ειδικά μέτρα» ώστε να αντιμετωπίσει μια ενδεχόμενη «έξαρση σχεδιασμών κατά της κυβέρνησης».

Ένας αμερικανός διπλωμάτης απελάθηκε από τη χώρα λόγω της προσπάθειάς του να δημιουργήσει στρατιωτική συνομωσία ενόσω ο Ούγκο Τσάβες δίνει τη μάχη του με τον καρκίνο, πρόσθεσε ο κ. Μαντούρο.

Ο αντιπρόεδρος της πετρελαιοπαραγωγού χώρας έκανε λόγο για τις πλέον δύσκολες ώρες για τον Ούγκο Τσάβες από τις 11 Δεκεμβρίου, οπότε και μετέβη στην Κούβα για την τέταρτη κατά σειρά επέμβασή του από τον Ιούνιο του 2011, οπότε και διεγνώσθη με καρκίνο στο χώρο της λεκάνης.

«Οι ιατροί βρίσκονται στο πλευρό του και όλοι οι πολίτες της Βενεζουέλας πρέπει να προσευχηθούν γι' αυτόν», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Νίκολας Μαντούρο.

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας είχε ανακοινώσει το πρωί ότι ο πρόεδρος Τσάβες υπέστη νέα λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος και ότι η κατάσταση της υγείας του είναι ιδιαίτερα σοβαρή.

Σύσκεψη υπουργών και στρατιωτικών στο Προεδρικό Μέγαρο

Τα βασικότερα στελέχη της κυβέρνησης και ανώτατα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων της Βενεζουέλας συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στο προεδρικό μέγαρο, μετά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για την επιδείνωση της υγείας του Ούγκο Τσάβες.

Η είδηση για τη σύσκεψη μεταδόθηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Οι αρνητικές εξελίξεις σε ό,τι αφορά στην υγεία του προέδρου της Βενεζουέλας ενίσχυσαν τους φόβους ότι η 14χρονη θητεία του κ. Τσάβες στον προεδρικό θώκο της πετρελαιοπαραγωγού χώρας πιθανά να πλησιάζει στο τέλος της.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή