«Καμία κολυμπήθρα του Σιλοάμ για αμαρτίες σε αγροτικές Ενώσεις και Συνεταιρισμούς»

Παρέμβαση Χαρακόπουλου στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή
Τρίτη, 05 Μαρτίου 2013 16:16
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Δεν αποτελεί η ρύθμιση αυτή, καμία κολυμπήθρα του Σιλοάμ για αμαρτίες του παρελθόντος», συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

A- A A+

Δεν τίθεται ζήτημα παραγραφής ευθυνών για την κακοδιαχείριση σε αγροτικές Ενώσεις και Συνεταιρισμούς, ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος, παρεμβαίνοντας στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής κατά την ακρόαση των φορέων επί του σχεδίου νόμου «Επείγουσες ρυθμίσεις του ΥΠΕΚΑ και άλλες διατάξεις».

Στόχος της κυβέρνησης, υπογράμμισε, δεν είναι να δοθεί άφεση αμαρτιών «σε όσους ενδεχομένως έκαναν κακοδιαχείριση ή σε όσους ευθύνονται για αμαρτίες του παρελθόντος που οδήγησαν Ενώσεις και συνεταιρισμούς στα σημερινά χάλια», αντιθέτως, διαβεβαίωσε, «θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την διαπόμπευση και τον διασυρμό ανθρώπων που έχουν το τεκμήριο της αθωότητας».

«Δεν αποτελεί η ρύθμιση αυτή, καμία κολυμπήθρα του Σιλοάμ για αμαρτίες του παρελθόντος», συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, «αλλά δεν μπορεί κοντά στα ξερά να καίγονται και τα χλωρά». 

Με τη σχετική ρύθμιση, υποστήριξε, δίνουμε τη δυνατότητα, μέχρις ότου ολοκληρωθεί η εκκαθάριση, να ανασταλεί η δίωξη αυτών που βρίσκονται σήμερα στις διοικήσεις των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών, στις συνεταιριστικές οργανώσεις, καθιστώντας σαφές παράλληλα, πως δεν υπάρχει κανένα ζήτημα παραγραφής ευθυνών. «Η διατύπωση στο άρθρο 9 είναι σαφής: Ο χρόνος της αναστολής της δίωξης, δεν μετράει στο χρόνο της παραγραφής», διευκρίνισε.

Τέλος, ο κ. Χαρακόπουλος αντιμετώπισε θετικά τις προτάσεις που διατυπώθηκαν από την ΠΑΣΕΓΕΣ α) να συμπεριληφθούν στην αναστολή της δίωξης οι πάσης φύσεως διοικητικές κυρώσεις και β) να υπάρξει με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του υπουργού Δικαιοσύνης και Διαφάνειας, η δυνατότητα επέκτασης του χρόνου της αναστολής για ένα έτος, μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι εκκαθαρίσεις.

Είναι προτάσεις που κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, αναγνώρισε και διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση προτίθεται να βελτιώσει το άρθρο λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις παρατηρήσεις.

Επανακατάθεση τροπολογίας για την παρακώλυση συγκοινωνιών

Όσον αφορά εξάλλου την τροπολογία για την παρακώλυση συγκοινωνιών, ο κ. Χαρακόπουλος επεσήμανε πως δεν αφορούσε μόνον τους αγρότες, για να συμπληρώσει ότι θα επανακατατεθεί στην Ολομέλεια, μόλις ολοκληρωθεί η διαβούλευση με τα συναρμόδια υπουργεία και με βάση και τις δημόσιες παρατηρήσεις και τοποθετήσεις βουλευτών .

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή