ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτες μεθοδεύσεις για την επίσπευση της αξιολόγησης στην εκπαίδευση

Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2013 20:05
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για fast track μεθόδους στην επιβολή, από την κυβέρνηση, της συρρίκνωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μέσω του σχεδίου Αθηνά.

A- A A+

«Απαράδεκτες μεθοδεύσεις του Υπουργείου Παιδείας για την επίσπευση της εφαρμογής της αξιολόγησης στην εκπαίδευση, με τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο» καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Βάλλοντας κατά του υπουργού, ο πολιτικός σχηματισμός σημειώνει πως «δεν φείδεται χρόνου ούτε μέσων προκειμένου να υλοποιήσει τις μνηνονιακές πολιτικές της τρικομματικής κυβέρνησης στο χώρο της παιδείας, βιάζεται με fast track μεθόδους να επιβάλει τη συρρίκνωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μέσω του σχεδίου Αθηνά, επείγεται να προχωρήσει την εφαρμογή της αξιολόγησης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης».

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε σχέδιο νόμου με τίτλο: «"Επείγουσες ρυθμίσεις στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής"» προστέθηκε άρθρο με θέμα: "Αρχές διασφάλισης της ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση" για να μην αποκλίνει, λέει, το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα από τα κρατούντα σε διεθνές επίπεδο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει το πως το 2,15 % επί του ΑΕΠ για την παιδεία επίσης αποκλίνει από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και ρωτά τον αρμόδιο υπουργείο γιατί δεν δείχνει «την ίδια βιασύνη για να λύσει τα πραγματικά τραγικά προβλήματα της δημόσιας εκπαίδευσης: 1300 καθηγητές λείπουν ακόμα και σήμερα από τα δημόσια γυμνάσια και λύκεια, 32.000 ώρες διδακτικές έχουν χαθεί μέχρι τώρα και κάθε μέρα που περνάει ο αριθμός τους αυξάνεται, τα σχολεία αδυνατούν να καλύψουν , λόγω έλλειψης χρημάτων, ακόμα και βασικές λειτουργικές δαπάνες (τηλέφωνο, νερό, θέρμανση)».

Καταλήγοντας, επαναλαμβάνει πως «η ελληνική κοινωνία ζει σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης» κάνοντας αναφορά στον τραγικό θάνατο που βρήκαν πρόσφατα οι φοιτητές στη Λάρισα από αναθυμιάσεις μαγκαλιού, ενώ τονίζει πως «η δημόσια εκπαίδευση καταρρέει».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή