Επεισόδια από εργαζομένους της Kavala Oil σε ξενοδοχείο που θα μιλούσε ο Μ. Βορίδης

Με αφορμή την επικείμενη ψήφιση της τροποποιητικής σύμβασης της εταιρείας
Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2013 22:25
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Ο πρώην υπουργός και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης.

A- A A+

Έντονα επεισόδια προκλήθηκαν σήμερα το απόγευμα από ομάδα εργαζομένων στην Kavala Oil με αφορμή την επίσκεψη στην Καβάλα του πρώην υπουργού και κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της Νέας Δημοκρατίας Μάκη Βορίδη.

Οι εργαζόμενοι, φωνάζοντας συνθήματα λίγο πριν ξεκινήσει η προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου, έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό στην είσοδο του ξενοδοχείου και εισήλθαν μέσα όπου προκάλεσαν υλικές ζημιές.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, η κατάσταση παρέμεινε έκρυθμη για αρκετή ώρα με αποτέλεσμα ο κ. Βορίδης να παραμείνει αποκλεισμένος στο δωμάτιο του ξενοδοχείου και οι διοργανωτές να ακυρώσουν τη συνέντευξη Τύπου και την προγραμματισμένη ανοιχτή εκδήλωση φίλων και στελεχών του κόμματος όπου επρόκειτο να μιλήσει ο πρώην υπουργός.

Η αντίδραση των εργαζομένων της Kavala Oil σχετίζεται άμεσα με την ψήφιση από την Βουλή, την προσεχή Τρίτη, της νέας τροποποιητικής σύμβασης για την επέκταση των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου στον Πρίνο για άλλα 25 χρόνια. Η νέα σύμβαση που θα ψηφιστεί θα αντικαταστήσει τη σύμβαση του 1999.

Οι εργαζόμενοι της Kavala Oil αντιδρούν στην πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης να γίνει και η μητρική εταιρεία Energean Oil & Gas συνδικαιούχος των κοιτασμάτων πετρελαίου. Η πρόταση του υπουργείου βασίστηκε στη μεταξύ συμφωνία μητρικής και θυγατρικής εταιρείας που προβλέπει ότι και οι δυο θα είναι συνδικαιούχοι των κοιτασμάτων πετρελαίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή