Αρση αναστολής διαπραγμάτευσης ζητάει η «Ελεύθερη Τηλεόραση»

Παρασκευή, 16 Μαΐου 2003 19:03
A- A A+

Με σημερινή ανακοίνωσή της προς τις χρηματιστηριακές αρχές η «Ελεύθερη Τηλεόραση Α.Ε.» ζητάει επανεξέταση της απόφασής περί αναστολής διαπραγμάτευσης της μετοχής και ανάκληση της σχετικής απόφασης.

Η διοίκηση της εισηγμένης αναφέρει ότι η εταιρεία «δεν έχει την παραμικρή δανειακή υποχρέωση προς τραπεζικά ιδρύματα ή τρίτους», και αφού παραθέτει στοιχεία για την ικανοποιητική, όπως την ονομάζει, πορεία του τηλεοπτικού σταθμού ΑLTER, υποστηρίζει ότι «η βεβιασμένη έκδοση Δελτίου Τύπου του ΣΔΟΕ στις 23/4/2003, αδικεί κατάφορα την εταιρεία».

Ισχυρίζεται ότι «οι αναφερόμενες στο εν λόγω δελτίο διαπιστώσεις, περί φορολογικών παραβάσεων είναι παντελώς αναπόδεικτες, μέχρι σήμερα δε δεν μας έχει γνωστοποιηθεί τίποτα σχετικό για την σύνταξη της σχετικής έκθεσης ελέγχου».

Ειδικότερα επισημαίνεται ότι «ακόμη και στην όλως απίθανη περίπτωση που τελικώς υποχρεωθούμε να καταβάλλουμε το ποσό που αναφέρει το επίμαχο δελτίο Τύπου, ήτοι περίπου 1,4 δισ. δρχ., η εταιρεία μας δεν έχει λόγο ανησυχίας, αφού έχει ετήσιο κύκλο εργασιών ήδη άνω των 12 δισ. δρχ., δεν έχει δανειακές υποχρεώσεις, έχει αρχειακό υλικό που από πλευράς αξίας των πνευματικών δικαιωμάτων υπερβαίνει τα 10 δισ., διαθέτει εξοπλισμό άνω των 3 δισ., ίδια κεφάλαια περίπου 22 δισ.

Επειδή η τυχόν δικαστική εκκαθάριση της υπόθεσης απαιτεί μακροχρόνια διαδικασία, και επειδή από τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας μας προκύπτει ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την βιωσιμότητά της, παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε την απόφασή σας περί αναστολής διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρείας μας στην Κύρια Αγορά του ΧΑ».

Προτεινόμενα για εσάς