Δίκη «17Ν» : Υπόθεση Λουΐζης Ριανκούρ

Δευτέρα, 19 Μαΐου 2003 11:28
A- A A+

Με την κατάθεση του πρώην αρχηγού της ΕΛΑΣ, Στέφανου Μακρή, για την υπόθεση της Λουΐζης Ριανκούρ, στις 27 Μαρτίου του 1992, συνεχίζεται η δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη.

Ο κ. Μακρής διατέλεσε αρχηγός της ΕΛΑΣ από το Μάρτιο του 1992 έως το Μάρτιο του 1993.

Στην κατάθεσή του ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το τρίτο δεκαήμερο του Μαρτίου του 1992 δέχθηκε τηλεφώνημα από μια γυναίκα, η οποία του είπε ότι ετοιμαζόταν από τη «17 Νοέμβρη» χτύπημα εναντίον δικαστικού λειτουργού στις 27 Μαρτίου και πως, αν αποτύχει η επιχείρηση, τα μέλη της οργάνωσης θα συγκεντρωθούν στη Λουΐζης Ριανκούρ.

Ο κ. Μακρής υποστήριξε πως ενημερώθηκε τότε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και οργανώθηκε μία επιχείρηση, η οποία όμως απέτυχε.

Σύμφωνα με την κατάθεσή του, στο σημείο που είχε αναφερθεί, εμφανίστηκε ένα κίτρινο φορτηγάκι απ' όπου κατέβηκαν δύο άτομα, από τους οποίους ο ένας φορούσε περούκα.

Μέσα στο φορτηγάκι βρέθηκε, σύμφωνα με τον κ. Μακρή, ένα περίστροφο από αυτά, που είχε κλέψει η «17 Νοέμβρη» από το αστυνομικό τμήμα Βύρωνα. Ακολούθησε, όπως είπε ο μάρτυρας, επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραστών, οι οποίοι μόλις έφυγαν με το φορτηγάκι, χωρίς όμως επιτυχία.

«Ηταν η πρώτη φορά, που μπορέσαμε να έχουμε μία πληροφορία για τη «17 Νοέμβρη», αλλά έμεινε αναξιοποίητη. Υπάρχουν ευθύνες οι οποίες καταλογίστηκαν», είπε ο κ. Μακρής, προσθέτοντας ότι, όπως πληροφορήθηκε, η γυναίκα αυτή ονομάζεται Μαρία Τσιντέρη, εργαζόταν σε μικροβιολογικό εργαστήριο και ο σύζυγός της ήταν αξιωματικός.

Σύμφωνα με τον κ. Μακρή, η γυναίκα αυτή πήρε ένα ποσό 13 εκατομμυρίων δραχμών από την ΕΛΑΣ, εξαφανίστηκε και εμφανίστηκε και πάλι δύο μήνες μετά την αποστρατεία του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή