Σε παραχωρήσεις καλεί την Πρίστινα το Βελιγράδι

Εν όψει νέου γύρου συνομιλιών Σερβίας - Κοσόβου
Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2013 16:13
A- A A+

Να ενθαρρύνουν την Πρίστινα σε παραχωρήσεις κάλεσε τους εκπροσώπους της διεθνούς κοινότητας η ηγεσία της Σερβίας, ώστε να επιτευχθεί πρόοδος στο διάλογο Βελιγραδίου - Πρίστινας στις Βρυξέλλες.

«Χωρίς διάθεση για συμβιβασμό και παραχωρήσεις από πλευράς Πρίστινα, θα έχουμε να κάνουμε με συζήτηση για κωφούς και επιθυμούμε να το αποφύγουμε με κάθε τίμημα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε η δική μας πλευρά να είναι η μοναδική η οποία θα κάνει υποχωρήσεις» τόνισε ο σύμβουλος του προέδρου της Σερβίας, Μάρκο Τζούριτς, μετά από σύσκεψη στο κτίριο της προεδρίας της Σερβίας, στο Βελιγράδι.

Η Σερβία ζητεί συγκρότηση ένωσης των σερβικών δήμων στο Κόσοβο με αρμοδιότητες σε πολλούς τομείς της ζωής, στη δικαιοσύνη, στην αστυνομία και στην εκπαίδευση.

Ο κ. Τζούριτς έκανε επίσης λόγο για έτοιμη στρατηγική του Βελιγραδίου για την τακτοποίηση της ζωής στο Κόσοβο.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο πρόεδρος της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς, ο πρωθυπουργός Ίβιτσα Ντάτσιτς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάνταρ Βούτσιτς και ο υπουργός Οικονομίας Μλάτζαν Ντίνκιτς.

«Μεγάλη ευθύνη έχουν και οι εκπρόσωποι της διεθνούς κοινότητας και εμείς αναμένουμε να βοηθήσουν στην κατεύθυνση της διαλλακτικότητας από πλευράς Πρίστινα», υπογράμμισε ο σέρβος αξιωματούχος.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Tanjug

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή