Formula 1: Ο Σούτιλ στη Force India

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013 23:25
SAHARA FORCE INDIA/JAMES MOY

Ο 30χρονος Γερμανός βλέπει την επάνοδό του στη Formula 1 ως μια δεύτερη ευκαιρία.

A- A A+

Η επιστροφή του ασώτου; Θα μπορούσε ίσως να χαρακτηριστεί κι έτσι η ανακοίνωση συνεργασίας της Force India με τον Αντριαν Σούτιλ. Οπως έγινε γνωστό σήμερα, ο Γερμανός θα είναι ο δεύτερος πιλότος στην ινδική ομάδα και επανέρχεται στην ενεργό δράση μετά από ένα χρόνο απουσίας. Η ειρωνεία της τύχης είναι ότι αντικαθιστά εκείνον που είχε πάρει τη θέση του το 2012, δηλαδή το Νίκο Χούλκενμπεργκ.

Οπως ήταν γνωστό ο Σούτιλ διεκδικούσε τη μία «ανοιχτή» θέση στη φετινή Formula 1 με τον Ζιλς Μπιανκί. Ο νεαρός Γάλλος που φέρει τις... ευλογίες της Ferrari, ακουγόταν πολύ έντονα και παράλληλα τα είχε πάει καλά στις δοκιμές με το νέο μονοθέσιο. Τελικά, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, θα αρκεστεί στη θέση του δοκιμαστή στην ομάδα.

Ο Σούτιλ, λοιπόν κέρδισε στο... νήμα τον Μπιανκί και ετοιμάζεται για την επάνοδο του στη Formula 1 έπειτα από ένα χρόνο εκτός. Ο Γερμανός επιστρέφει σε γνωστά λημέρια αφού η Force India είναι η μοναδική ομάδα με την οποία έχει τρέξει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Σε αυτή την πενταετή περίοδο συνυπολογίζεται και η πρώτη σεζόν, το 2007, όταν αγωνιζόταν με τη Spyker, η οποία βέβαια το 2008 μετονομάστηκε σε Force India.

O ίδιος είναι αποφασισμένος να πετύχει γιατί θεωρεί ότι του δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία. Μην ξεχνάμε ότι έμεινε εκτός F1 πέρυσι λόγω της καταδίκης του για τον καυγά σε μπαρ της Σαγκάης το 2010 που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του συνιδιοκτήτη της Lotus, Ερικ Λουξ. Για αυτή του την πράξη είχε κριθεί ένοχος από τη γερμανική δικαιοσύνη και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή ενώ κατέβαλε και χρηματικό πρόστιμο. Τότε, η Force India αναγκάστηκε να τον αντικαταστήσει, επιλέγοντας το Νίκο Χούλκενμπεργκ στη θέση του.

Ο Σούτιλ κινδύνευσε να μείνει και φέτος εκτός του χώρου, αφού πολλοί ήταν οι ελεύθεροι πιλότοι για τις λιγοστές ανοιχτές θέσεις που υπήρχαν. Τελικά, στάθηκε τυχερός και του δόθηκε η ευκαιρία στην ινδική ομάδα.

Σημαντικό κριτήριο για την επιλογή του, όπως τόνισε ο ιδιοκτήτης της Force India, Βιτζάι Μαλάια, ήταν η πενταετής εμπειρία με την ομάδα που έχει ο γερμανός πιλότος.

Ο Σούτιλ θα συναντήσει στη Force India έναν παλιό γνώριμο, τον Πολ ντι Ρέστα, με τον οποίον ήταν teammates το 2011. Η συνεργασία απέβη θετική για το σύνολο του Μαλάια αφού η ομάδα του ανέβηκε στην έκτη θέση, την καλύτερη που έχει κατακτήσει μέχρι στιγμής. Στη μεταξύ τους μάχη, ο Γερμανός ήταν καλύτερος βαθμολογικά του Σκωτσέζου, συγκεντρώνοντας 42 έναντι 27 βαθμούς.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις