MotoGP: Τέλος ο Πρετσιόζι από τη Ducati

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013 23:00
UPD:06/04/2013 22:01
EPA/KAI FOERSTERLING

Ο Βαλεντίνο Ρόσι συνομιλεί με τον επικεφαλής του Ducati Corse, Φίλιππο Πρετσιόζι. 

A- A A+

Tέλος στην πολυετή συνεργασία του με τη Ducati έβαλε ο Φίλιππο Πρετσιόζι. Ο 45χρονος Ιταλός υπέβαλε την παραίτησή του στην ιταλική εταιρεία, η οποία έγινε δεκτή, επικαλούμενος λόγους υγείας.

Η κίνηση αυτή του Πρετσιόζι έγινε λίγο πριν αναλάβει τα νέα του καθήκοντα ως διεθυντής του τμήματος Ερευνας και Εξέλιξης της ιταλικής ομάδας. Ηταν στο τιμόνι τoυ Ducati Corse από τον πρώτο αγώνα της ιταλικής ομάδας στο MotoGP το 2003 και ήταν υπεύθυνος για την εξέλιξη της Desmosedici. Γεύτηκε τη χαρά ενός παγκόσμιου τίτλου το 2007 με τον Κέισι Στόνερ, αλλά και πολλών άλλων στα Superbike. Εζησε όμως και την απογοήτευση από τη διετή καταστροφική πορεία της ομάδας υπό την παρουσία του Βαλεντίνο Ρόσι.

Τον περασμένο Νοέμβριο ο Πρετσιόζι απομακρύνθηκε από τη θέση του επικεφαλής του Ducati Corse και αντικαστάθηκε από τον Μπέρνχαρντ Γκόμπμάιερ, πρώην διευθυντή του προγράμματος της BMW στα Superbike. Παράλληλα του δόθηκε η θέση του διευθυντή του τμήματος Ερευνας και Εξέλιξης της ιταλικής εταιρείας.

Ο Πρετσιόζι ανήκε στην οικογένεια της Ducati εδώ και 19 χρόνια, από τα οποία τα 12 στο Ducati Corse. Οπως ανακοίνωσε η ιταλική ομάδα, σύντομα θα γίνει γνωστό το όνομα του αντικαταστάτη του. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις