Οξύνεται η κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013 18:34
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τη Λ. Συγγρού για «χυδαιολογία» και «συκοφαντική λασπολογία» με αφορμή την χθεσινή ανακοίνωση της ΝΔ μετά την καταδίκη του Β. Παπαγεωργόπουλου.
A- A A+

Νέο επεισόδιο στην αντιπαράθεση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, σημειώθηκε με αφορμή αυτή τη φορά δήλωση της βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Απαντώντας σε χθεσινή ανακοίνωση της Λ. Συγγρού μετά την καταδίκη του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλου, η κ. Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τη Λ. Συγγρού για «χυδαιολογία» και «συκοφαντική λασπολογία», καλώντας «τον ανωνυμογράφο του Γραφείου Τύπου» της ΝΔ να απαντήσει σε «12+2» ερωτήματα.

«Υποδείξεις σε θέματα πολυετών καθείρξεων ή ισοβίων δεν δέχεται η Νέα Δημοκρατία από τον Σύριζα. Ποιοι μιλάνε; Εκείνοι που υπερασπίζονται δημοσίως ληστές, βιαστές, τρομοκράτες και βαρυποινίτες;», ήταν το επίμαχο σημείο της ανακοίνωσης της ΝΔ, που πυροδότησε την αντίδραση της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

«Το πραγματικό ερώτημα, κύριοι της Ν.Δ., δεν είναι ‘ποιοι μιλάνε;’, αλλά… «ποιοι (μας) ρωτάνε;», αντέτεινε η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Ποιους ονομάζουν ‘ληστές, βιαστές, τρομοκράτες και βαρυποινίτες’, τους οποίους μάλιστα μας αποδίδουν ότι ‘δημόσια υπερασπιζόμαστε’ ως Κόμμα; (…) Θα πουν οι ίδιοι στον ελληνικό λαό ποιοι από αυτούς και με πόσα και ποια φυσικά και νομικά πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ συνδέονται προσωπικά, κομματικά, επιχειρηματικά και οικονομικά;», διερωτήθηκε, προσθέτοντας:

«Ποιοι, λοιπόν, ρωτάνε; Εκείνοι που αποδεδειγμένα πλαστογραφούν την πραγματικότητα, με μονταρισμένα video των πολιτικών τους αντιπάλων;

Εκείνοι που καθημερινά καταληστεύουν τις οικονομίες του λαού μας με αντισυνταγματικούς και εξοντωτικούς φόρους και περικοπές;

Εκείνοι που υποθάλπουν τα βασανιστήρια εναντίον συλλαμβανομένων και κρατουμένων και ντροπιάζουν διεθνώς μια χώρα με ιστορία στους δημοκρατικούς αγώνες, την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και την αρχή της δίκαιης δίκης;

Εκείνοι που σε λίγο θα ποινικοποήσουν την ίδια τη Δημοκρατία, ώστε να κυβερνούν ανενόχλητοι με τους εταίρους και συνεταίρους τους;

Εκείνοι που επιδεικτικά και συστηματικά παρεμποδίζουν την ουσιαστική διερεύνηση του σκανδάλου της Λίστας Λαγκάρντ και την είσπραξη φόρων από τη λίστα αυτή;

Εκείνοι που κλείνουν το μάτι στο οικονομικό και περιβαλλοντικό έγκλημα σε βάρος του δημοσίου και εθνικού συμφέροντος, που συντελείται στις Σκουριές Χαλκιδικής;».

Κάλεσε τέλος τη ΝΔ να σκεφτεί «διπλά» τι θα απαντήσει, προειδοποιώντας μάλιστα ότι η απάντηση «θα αξιοποιηθεί για κάθε νόμιμη χρήση».

«Δεν πρόκειται για απειλή, αλλά για υπόσχεση. Αρκετά ανεχθήκαμε τον ασύδοτο και ασύγγνωστο ευτελισμό της πραγματικότητας και της ζωής μας από συγκοινωνούντες πολιτικούς και επικοινωνιακούς σαλτιμπάγκους», κατέληξε.

Έντονη ήταν η αντίδραση της ΝΔ, η οποία έκανε λόγο από την πλευρά της για «πρωτοφανή στα χρονικά πολιτική δήλωση» εκ μέρους της βουλευτού, την οποία και κατηγόρησε ότι προσπαθεί να γίνει «Τσίπρας στη θέση του κ. Τσίπρα»:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ απειλεί με μηνύσεις και αγωγές, μέσω της κ. Κωνσταντοπούλου, ένα κόμμα, επειδή έβγαλε ανακοίνωση που δεν τους άρεσε. Και επειδή προσπαθεί να φιμώσει την αλήθεια, ας απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στα εξής:

-Γνωρίζει ναι ή όχι ποιοι ήταν μάρτυρες υπεράσπισης των μελών της δολοφονικής τρομοκρατικής οργάνωσης “17 Νοέμβρη”;

-Γνωρίζει ναι ή όχι ποιος ή ποια ήταν συνήγορος υπεράσπισης κατηγορουμένων μελών της “17 Νοέμβρη”;

-Γνωρίζει ναι ή όχι ποιος ή ποια είναι συνήγορος υπεράσπισης κατηγορούμενου για βιασμούς γυναικών επιδιώκοντας συνεχείς αναβολές επί επτά χρόνια;

-Γνωρίζει ναι ή όχι ποιοι είναι οι γονείς καταζητούμενου ληστή-τρομοκράτη μέλους των “Πυρήνων της Φωτιάς”;

-Γνωρίζει ναι ή όχι ποιος είναι ο πατέρας καταδικασμένου για ένοπλη ληστεία σε τράπεζα, ο οποίος μάλιστα κυκλοφορεί ελεύθερος;

-Γνωρίζει ναι ή όχι ποιος κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός για την τρομοκρατική επίθεση στις Σκουριές Χαλκιδικής;», σημείωσε η Νέα Δημοκρατία.

«Για να τους βοηθήσουμε, η κοινή συνισταμένη όλων είναι ο ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθετε στην ανακοίνωσή της η ΝΔ, καλώντας παράλληλα την κ. Κωνσταντοπούλου να είναι «πιο προσεκτική όταν κουνά το δάχτυλο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή