Το NBA παρακολουθεί τον Αντετοκούμπο

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013 16:12

O ελληνονιγηριανός Γιάννης Αντετοκούμπο, αγωνίζεται στο Φιλαθλητικό Ζωγράφου αλλά από την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο θα «μεταναστεύσει» στην Ισπανία, για λογαριασμό της Σαραγόσα.

A- A A+

Έντονο ενδιαφέρον από ομάδες του ΝΒΑ επιδεικνύεται τον τελευταίο καιρό για τον ελληνονιγηριανό Γιάννη Αντετοκούμπο, ο οποίος αγωνίζεται στο Φιλαθλητικό Ζωγράφου αλλά από την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο θα «μεταναστεύσει» στην Ισπανία, για λογαριασμό της Σαραγόσα.

Οι επιδόσεις και η προοπτική εξέλιξής του προκάλεσαν το ενδιαφέρον της έγκυρης ιστοσελίδας «draftexpress.com», που ταξίδεψε στην Ελλάδα για να κάνει αφιέρωμα στον 18χρονο αθλητή, τον οποίο παρομοιάζει με τους Σεφολόσα και Μπατούμ.

«Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι από τους πιο ελπιδοφόρους παίκτες, ταλέντο του 1994. Με την έλευση της οικογένειας Αντετοκούμπο στην Ελλάδα η χώρα ίσως έχει στα χέρια της μία πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση. Ο πρώτος λόγος που ξεχωρίζει ο Αντετοκούμπο είναι τα αθλητικά του προσόντα, θυμίζοντας έως έναν βαθμό τον Νικολά Μπατούμ και τον Τάμπο Σεφολόσα,» αναφέρεται στο δημοσίευμα.

«Το ύψος του είναι στα 2μ.06 και έχει βάρος 89 κιλά, ενώ το πάνω μέρος του σώματός του είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένο. Το άνοιγμα χεριών του φέρεται να έχει καταμετρηθεί στα 2μ.21, αλλά ίσως πιο ενδιαφέρον είναι το μέγεθος των χεριών του, καθώς μπορεί να κρατήσει τη μπάλα σαν να κρατάει ένα γκρέιπφρουτ. Με αυτά τα χέρια είναι πολύ καλός πασέρ, χειριστής της μπάλας εκτελεστής,» σημειώνει οι συντάκτης του δημοσιεύματος.

Ο νεαρός αθλητής έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον ομάδων όπως οι Σέλτικς και οι Νετς, ενώ άλλα έξι στελέχη ισάριθμων ομάδων από το αμερικανικό επαγγελματικό πρωτάθλημα ταξίδεψαν στην Ελλάδα για χάρη του. Στα εθνικά συγκροτήματα δεν έχει ακόμη συμμετοχές, αφού δεν έχει λυθεί το πρόβλημα με την υπηκοότητά του.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις