Προχωρούν οι διαδικασίες για την αποκατάσταση 11 ΧΑΔΑ

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013 16:06
Eurokinissi/ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
A- A A+

Ολοκληρώθηκαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για τους τέσσερις από τους έξι διαγωνισμούς που προκήρυξε ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) για την αποκατάσταση 11 Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) συνολικού προϋπολογισμού 21,8 εκατ. ευρώ.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ εξέτασε τις ενστάσεις, ενέκρινε τα πρακτικά και κατακύρωσε τα αποτελέσματα των διαγωνισμών για τα έργα των αποκαταστάσεων των ΧΑΔΑ Μεγάρων, Νήσων (Μέθανα-Αγκίστρι) και Νοτιοανατολικής Αττικής (Π. Φώκαια – Καλύβια).

Είχε προηγηθεί η κατακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού για το έργο Αποκατάστασης ΧΑΔΑ Σπετσών. Εντός των επομένων ημερών αναμένεται η κατακύρωση του αποτελέσματος των δύο διαγωνισμών που απομένουν για την Αποκατάσταση των ΧΑΔΑ Βορειοανατολικής Αττικής (Βαρνάβας-Κάλαμος-Αυλώνας-Γραμματικό) και Κερατέας.

Ο ΕΔΣΝΑ αναφέρει ότι η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Αττική, καθώς προ ολίγων ημερών ανακοινώθηκε από την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα η εκ νέου παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, επειδή δεν έχει εφαρμόσει προηγούμενη απόφαση όσον αφορά τους  χώρους ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων.

Η πρόταση της Κομισιόν περιλαμβάνει την επιβολή ημερήσιας χρηματικής ποινής ύψους 71.193 ευρώ για κάθε ημέρα που μεσολαβεί από τη δεύτερη απόφαση του Δικαστηρίου μέχρις ότου η Ελλάδα συμμορφωθεί με την απόφαση, καθώς και κατ’ αποκοπή πρόστιμο 7.786 ευρώ ανά ημέρα για το διάστημα που μεσολαβεί από την πρώτη απόφαση μέχρι την ημέρα συμμόρφωσης ή την ημέρα έκδοσης της δεύτερης απόφασης του Δικαστηρίου.

«Το ύψος των προστίμων που θα αποφύγει να καταβάλει η χώρα μας με την πλήρη αποκατάσταση και των 11 ΧΑΔΑ της Αττικής ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ κατ’ έτος», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή