Συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς ζητεί η Διδασκαλική Ομοσπονδία

Λέει «όχι» στο νέο πειθαρχικό δίκαιο και στην «αξιολόγηση-χειραγώηση»
Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013 15:33
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Συνάντηση με τους αρχηγούς των κομμάτων ζητεί το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ).

A- A A+

Συνάντηση με τους αρχηγούς των κομμάτων ζητεί το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) προκειμένου να ενημερώσει «για την εκρηκτική κατάσταση στην εκπαίδευση που δημιουργεί το νέο πειθαρχικό δίκαιο και τα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας για την Αξιολόγηση – Χειραγώγηση».

Η επιστολή

Προς: 1. Τον  Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη

            2. Τον Πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Αλέξη Τσίπρα

            3. Τον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Ευάγγελο Βενιζέλο

            4. Τον Πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνο Καμμένο

            5. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτη Κουβέλη

            6. Τη Γενική Γραμματέα του Κ.Κ.Ε. κ. Αλέκα Παπαρήγα

 

Κύριε Πρόεδρε, Κύριε Γεν. Γραμματέα, Κυρία Γεν. Γραμματέα

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ζητά να έχει άμεσα συνάντηση μαζί σας, προκειμένου να σας γνωστοποιήσουμε τις θέσεις και τους προβληματισμούς της Ομοσπονδίας, αλλά και να πληροφορηθούμε από εσάς, τις θέσεις του κόμματός σας, για τις νέες διατάξεις του πειθαρχικού δικαίου των Δημοσίων Υπαλλήλων, που δημιουργούν κλίμα ανασφάλειας και φόβου στους εκπαιδευτικούς καθώς και για το σχέδιο Π.Δ. του Υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, που γυρίζει την εκπαίδευση στις «αλήστου» μνήμης εποχές του «επιθεωρητισμού» και του «επιθεωρητή».

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο το Σάββατο

Το Σάββατο διοργανώνεται πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια και συναυλία στις 2 το μεσημέρι στο Σύνταγμα από μαθητές μουσικών σχολείων της Αττικής.

ΔΟΕ και ΟΛΜΕ ζητούν μεταξύ άλλων σίτιση για τους μαθητές που πεινάνε, πετρέλαιο για τα σχολεία, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών, ενώ τάσσονται κατά του «αυταρχικού», όπως το χαρακτηρίζουν, Προεδρικού Διατάγματος του υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση, καθώς και κατά του βαθμολογίου – μισθολογίου. Ζητούν επίσης αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις των εκπαιδευτικών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή