Κατώτατος μισθός: Η κ. Δαμανάκη προετοιμάζει το έδαφος, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013 14:43
Eurokinissi/ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
A- A A+

Στο θέμα του κατώτατου μισθού επανήλθε σε δηλώσεις της στον ρ/σ Βήμα FM, η Επίτροπος Μαρία Δαμανάκη, επαναλαμβάνοντας ότι παραμένει ανοικτό.

«Δεν είπα τίποτα παράλογο, ούτε τίποτα πρωτότυπο, ούτε κάτι νέο», δήλωσε η κ. Δαμανάκη και σημείωσε πως «αυτή είναι η σταθερή γραμμή που υπάρχει από την Κομισιόν εδώ και ενάμισι με δύο χρόνια».

Όπως εξήγησε, το θέμα της μείωσης του κατώτατου μισθού σε ευρωπαϊκές χώρες έχει συζητηθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως ένα μέτρο για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και επικαλέστηκε παλαιότερες ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και ανάλογες δηλώσεις του Όλι Ρεν.

Οι νέες δηλώσεις της Επιτρόπου για τον κατώτατο μισθό προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες η κ. Δαμανάκη έρχεται να επιβεβαιώσει τα σχέδια για μείωση του κατώτατου μισθού, διαψεύδοντας τα στελέχη της κυβέρνησης που υποστηρίζουν το αντίθετο.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, οι δηλώσεις της ελληνίδας Επιτρόπου λίγο καιρό μετά από εκείνες του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γ. Μέργου, και ένα μήνα πριν η κυβέρνηση αποκτήσει το δικαίωμα να καθορίζει τον κατώτατο μισθό με Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, προετοιμάζουν το έδαφος «για την εφαρμογή νέων μνημονιακών εκτρωμάτων ισοπέδωσης των εισοδημάτων των εργαζομένων, ακριβώς όπως προβλέπουν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης και οι δηλώσεις υποταγής του πρωθυπουργού προς την τρόικα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή