Βαρύς ο πέλεκυς σε Λάτσιο και Φενέρμπαχτσε

Η UEFA τιμώρησε τις έδρες και επέβαλε πρόστιμο
Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013 12:58
Reuters/TONY GENTILE

Η Λάτσιο τιμωρήθηκε με αποκλεισμό δύο αγωνιστικών (και πρόστιμο 40.000 ευρώ), λόγω της συμπεριφοράς των οπαδών της στην αναμέτρηση με την Γκλάντμπαχ.

A- A A+

Κεκλεισμένων των θυρών θα διεξαχθούν δύο αναμετρήσεις της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ, μετά τις ποινές που επέβαλε η πειθαρχική επιτροπή της UEFA στις Λάτσιο και Φενέρμπαχτσε.

Η ιταλική ομάδα τιμωρήθηκε με αποκλεισμό δύο αγωνιστικών (και πρόστιμο 40.000 ευρώ), λόγω της συμπεριφοράς των οπαδών της στην αναμέτρηση με την Γκλάντμπαχ.

Αυτό σημαίνει ότι το «Ολίμπικο» θα μείνει βουβό στη συνάντηση με τη Στουτγάρδη στις 14 Μαρτίου, ενώ το σκηνικό θα είναι πανομοιότυπο και στο ματς των προημιτελικών, εφόσον η ομάδα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς προκριθεί. Αν όχι, η Λάτσιο θα εκτίσει την ποινή της αγωνιστικής που θα απομένει την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Στη Φενέρμπαχτσε επιβλήθηκε ποινή μίας αγωνιστικής, λόγω των φωτοβολίδων που έπεσαν έξω από το γήπεδό της («Σουκρού Σαράτσογλου») στο παιχνίδι με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ για τη φάση των «32», που επίσης διεξαγόταν χωρίς θεατές καθώς οι Τούρκοι τελούσαν ήδη υπό τιμωρία για ανάλογα περιστατικά στο ματς με των ομίλων απέναντι στην Γκλάντμπαχ.

Η ομάδα της Κωνσταντινούπολης θα υποδεχθεί χωρίς θεατές, επίσης στις 14 Μαρτίου, την τσεχική Βικτόρια Πλζεν, ενώ ως υπότροπη τιμωρήθηκε και με αποκλεισμό ενός έτους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με διετή αναστολή και της επιβλήθηκε πρόστιμο 60.000 ευρώ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις