«Κίνηση των 75»: Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αποκτήσει την αυτονομία του

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013 18:04
Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, Γρηγόρης Νιώτης, Μιχάλης Καρχιμάκης, Παντελής Οικονόμου και Ασπα Παπαήλιου, παρουσίασαν τις θέσεις της «Κίνησης των 75» για το συνέδριο του κινήματος.

A- A A+

Την ανάγκη να αποκτήσει το ΠΑΣΟΚ την αυτονομία του και να εκφράσει την Κεντροαριστερά, τόνισε η «Κίνηση των 75», κατά την παρουσίαση των θέσεών της εν όψει του 9ου Συνεδρίου του κινήματος.

Όπως τόνισαν οι συμμετέχοντες στην Κίνηση η ηγεσία του κόμματος έχει την αποκλειστική ευθύνη να ξεκαθαρίσει ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν είναι ουρά της Νέας Δημοκρατίας». Έσπευσαν ωστόσο να διευκρινίσουν ότι δεν επιθυμούν να ρίξουν την  κυβέρνηση, καθώς όπως είπαν «νέες πρόωρες εκλογές θα σήμαιναν νέες περικοπές και νέους φόρους».

Σύμφωνα με τους ίδιους, «η κυβέρνηση της χώρας θα υπηρετούσε πολύ πιο σοβαρά και υπεύθυνα το εθνικό και δημόσιο συμφέρον, χωρίς συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ, αλλά εξαρτημένη από την κοινοβουλευτική ανοχή του».

Ειδικότερα, ο Παντελής Οικονόμου σημείωσε πως η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς «αποθρασύνονται» από τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και προχωρούν «σε απαράδεκτες προκλήσεις προς την παράταξη: από την απενεργοποίηση της «Δι@ύγειας» και τη στελέχωση των θέσεων ευθύνης στο Δημόσιο με κομματικά κριτήρια, μέχρι την απόπειρα αλλαγής του νόμου περί ιθαγένειας».

Υποστήριξε επίσης πως «υπήρξε σύμπλευση ετερόκλητων δυνάμεων, συμπολιτευόμενων και αντιπολιτευόμενων σήμερα, στην προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης Παπανδρέου».

Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Καρχιμάκης τόνισε πως στο συνέδριο το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του και να απαντηθούν «μια σειρά από ερωτήματα για το πώς φτάσαμε μέχρι εδώ».

Ένα από αυτά, όπως εξήγησε, είναι η «βόμβα» που παρέλαβε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από τον Καραμανλή που «μας ανάγκασε να λάβουμε μέτρα έξω από τον χαρακτήρα μας», αλλά και «ο ρόλος της Νέας Δημοκρατίας και του Σαμαρά με τα Ζάππεια και τα ισοδύναμα αλλά και της Αριστεράς που δημιούργησε ένα εκρηκτικό κλίμα όλο αυτό το διάστημα».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή