Εθνική απειλή η τρομοκρατία. Την Πέμπτη αποφασίζει το ΚΥΣΕΑ

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2001 08:44
A- A A+

Οι θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης εν όψει της έκτακτης συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αναμένεται να οριστικοποιηθούν την Πέμπτη στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ. Η τρομοκρατία ορίζεται πλέον ως μεγάλη εθνική απειλή και υπό την έννοια αυτή, η αντιμετώπισή της απαιτεί και στρατιωτική δράση.

Τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις Ηνωμένες Πολιτείες συζητήθηκαν στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ακη Τσοχατζόπουλο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο σύγκλισης του συμβουλίου εξωτερικής πολιτικής, αμέσως μετά την έναρξη της νέας συνόδου της Βουλής, ενώ επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ. Η συμπαράσταση προς τις ΗΠΑ και η κοινή γραμμή με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι οι δύο βασικές συνιστώσες της πολιτικής, έναντι του φαινομένου της τρομοκρατίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, αρχίζει σήμερα κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς. Ενεργό συμμετοχή στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, ζήτησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας αμέσως μετά τη σύσκεψη των αρμοδίων επιτροπών του κόμματος υπό τον Κώστα Καραμανλή. Συγχρόνως, έθεσε θέμα σύγκλισης του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή της ετάχθη κατά της συμμετοχής της Ελλάδας σε ΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις. Είναι αναγκαίο ένα χτύπημα κατά της τρομοκρατίας, αλλά δεν πρέπει να σηματοδοτήσει έναν νέο κύκλο βίας, επεσήμανε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή