Ενημέρωση του Αλ. Τσίπρα από τον Απ. Τζιτζικώστα

«Φορέας διαλόγου» για «συγκρουσιακά ζητήματα» η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013 16:04
EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

A- A A+

Την εκτίμηση ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μπορεί να αποτελέσει ένα «φορέα διαλόγου» πάνω σε «συγκρουσιακά ζητήματα» της περιοχής, όπως το θέμα της εταιρείας χρυσού στη Χαλκιδική εξέφρασε ο Αλ. Τσίπρας, κατά την συνάντησή του με τον περιφειάρχη Απ. Τζιτζικώστα.

Ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε από τον κ. Τζιτζικώστα για ζητήματα της Περιφέρειας, τις δυσκολίες, αλλά και τις δυνατότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ ευχήθηκε στον προσφάτως εκλεγέντα περιφερειάρχη «να πετύχει στο έργο του» και να ακολουθήσει «διαφορετική πορεία από αυτή του προκατόχου του».

«Πιστεύω ότι, στις μέρες μας, παρά τις ιδεολογικές - δεδομένες ιδεολογικές και πολιτικές - διαφορές, να μπορούμε να συζητάμε και να βρίσκουμε κοινούς τόπους πάνω σε αυτονόητα ζητήματα. Και νομίζω ότι αυτό θα αποτελέσει την επόμενη περίοδο και τη 'λυδία λίθο' να αρχίσει μια νέα εποχή, όπου θα μπορούμε τουλάχιστον να καταλαβαίνουμε τις διαφορές μας και να ψάχνουμε να βρούμε δρόμους εποικοδομητικούς», σημείωσε.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στις Σκουριές, ο κ. Τσίπρας επέκρινε την επιλογή της εταιρείας χρυσού «να προχωρήσει χωρίς διάλογο» και χωρίς, όπως είπε, «να έχει εξασφαλίσει πρωτίστως στοιχειώδεις όρους περιβαλλοντικής προστασίας μιας περιοχής - στολίδι όχι μόνο για την Κεντρική Μακεδονία αλλά για ολόκληρη τη χώρα».

Από την πλευρά του, ο κ. Τζιτζικώστας δεσμεύτηκε ότι το θέμα των Σκουριών θα έρθει το επόμενο διάστημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο για διαβούλευση, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, επιστημόνων και κατοίκων της περιοχής.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή