Κύμα αντιδράσεων για τη «Διάπλαση των Παίδων» από τη Χρυσή Αυγή

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013 15:59
A- A A+

Τον αποτροπιασμό τους για τις φωτογραφίες από την «κατήχηση» μικρών παιδιών από τη Χρυσή Αυγή που είδαν το φως της δημοσιότητας (και δημοσιεύθηκαν και στον επίσημο δικτυακό της τόπο), εξέφρασαν ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ. Ερώτηση στη Βουλή από οκτώ βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Σε ανάρτησή της στον επίσημο δικτυακό της τόπο η Χρυσή Αυγή ενημερώνει ότι το Σάββατο 23-02-2013 στα γραφεία της Τ.Ο Ανατολικής Αττικής στην Αρτέμιδα «άνοιξε ένας νέος κύκλος πνευματικής αφύπνισης με την ονομασία "Διάπλαση των Παίδων"». Στο «πρόγραμμα» συμμετείχαν παιδιά ηλικίας 6-10 ετών με τους γονείς τους.

Προηγήθηκε η ανάρτηση κειμένου με αποσπάσματα από το βιβλίο «Η προπαγάνδα - Μεθοδική και τεχνική της αγωγής των μαζών» του Γεωργίου Γεωργαλά (υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ την περίοδο της Χούντας) που εκδόθηκε το 1967.

Η επιστροφή στο 1967 και τα κείμενα του Γεωργίου Γεωργαλά, η επιστροφή στο σκοταδισμό και το φασισμό, δεν πρέπει να περάσει, διεμήνυσε για το θέμα η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας πως είναι μεγάλη η ευθύνη της πολιτείας, της κοινωνίας και πάνω από όλα των ίδιων των γονιών να μην επιτρέψουν να δηλητηριαστούν αθώες ψυχές.

«Η Χρυσή Αυγή δείχνει για ακόμη μια φορά το αποτρόπαιο πρόσωπο της. Πλέον τα θύματα της είναι οι αθώες ψυχές 6χρονων  παιδιών. Η "Διάπλαση των Παίδων" που ξεκίνησε η Χρυσή Αυγή οδηγεί στον φανατισμό, στο Ναζισμό και στη Βία», προειδοποιεί η κ. Γεννηματά και επισημαίνει ότι όταν εκφράζεται στις γειτονιές και την καθημερινότητα, ο φασισμός είναι ακόμη πιο επικίνδυνος από όταν εκφράζεται ως πολιτική οργάνωση.

Οι σχολές του μίσους, της βίας και της προώθησης των ναζιστικών αντιλήψεων δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές από το δημοκρατικό κόσμο και την ευνομούμενη Πολιτεία, τονίζει η Δημοκρατική Αριστερά και καλεί όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις να υψώσουν τείχος απέναντι στη Χρυσή Αυγή και τις παραφυάδες της. 

Για πολλοστή φορά οι νοσταλγοί του Χίτλερ δείχνουν το πραγματικό πρόσωπό τους, ακολουθώντας πρακτικές και λογικές χουντικών καθεστώτων, σχολίασε για τις φωτογραφίες από την κατήχηση των μικρών παιδιών στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Ερώτηση και στη Βουλή

Ειδική αναφορά στο θέμα κάνουν οκτώ βουλευτές της ΔΗΜΑΡ σε ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Παιδείας για τη εξάπλωση του ενδοσχολικού ρατσισμού.

Μεταξύ άλλων αναφέρονται στο «πρόγραμμα κατήχησης» μικρών παιδιών 6-10 ετών «με επίκεντρο την φυλετική ανωτερότητα υπό τον ψευδεπίγραφο τίτλο "Διάπλαση Νέων"», αλλά και σε κρούσματα βίας στα σχολεία από οργανωμένες ομάδες, σε ελέγχους εθνικότητας έξω από σχολεία από ανήλικους μαθητές κτλ. 

Ερωτήματα για τη στάση της Αστυνομίας  και των δικαστικών αρχών θέτει από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση ότι υιοθετεί την ατζέντα της Χρυσής Αυγής, αλλά και μερίδα των ΜΜΕ «που της κάνουν δωρέαν διαφήμιση».

Φτάσαμε στο σημείο μια εγκληματική συμμορία, όπως η Χρυσή Αυγή να μαζεύει παιδάκια για να τους κάνει πλύση εγκεφάλου με ναζιστική προπαγάνδα, αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου. Στόχος αυτού του σύγχρονου παιδομαζώματος, υποστηρίζει, είναι να παραχθούν «γενίτσαροι του χιτλερισμού, φανατικοί που θα αποτελούν υποχείρια της καλοζωισμένης ηγεσίας της Χρυσής Αυγής».

Η Χρυσή Αυγή, βέβαια, κάνει τη δουλειά της, αλλά με αυτούς που είναι πραγματικά να απορεί κανείς, είναι οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές που την περιβάλλουν με σκανδαλώδη ασυλία, η κυβέρνηση που υιοθετεί την ατζέντα της ενισχύοντας την περαιτέρω, καθώς και μέρος των ΜΜΕ που της κάνουν συστηματικά δωρεάν διαφήμιση, υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και εκτιμά πως είναι καιρός πια να ενεργοποιηθεί μαζικά η ελληνική κοινωνία «για να σταματήσουν οι χιτλερικοί την υπονόμευση της ελευθερίας όλων μας».

Η «ναζιστική προπαγάνδα» της Χρυσής Αυγής, που χύνει το δηλητήριό της σε μαθητές, ακόμη και στις πιο μικρές ηλικίες, διοργανώνοντας δήθεν μαθήματα, αναδεικνύει την ανάγκη οι σύλλογοι γονέων και οι εκπαιδευτικοί, το λαϊκό κίνημα να αναλάβουν δράση για την απομόνωση της «ναζιστικής συμμορίας», σχολίασε το ΚΚΕ.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα καλεί συλλόγους γονέων και  εκπαιδευτικούς να πρωστοτατήσουν «ώστε τα νέα παιδιά να μην πέσουν στα νύχια της πιο αποκρουστικής μορφής υπεράσπισης του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος».

Απαντώντας στις αντιδράσεις που προκάλεσε η εν λόγω δράση της, η Χρυσή Αυγή υποστηρίζει πως δεν κάνει προπαγάνδα σε ανήλικα παιδιά, καθώς «αυτό τον ρόλο τον έχει αναλάβει επισήμως το κράτος, που διενεργεί προπαγάνδα κατά της Χρυσής Αυγής στα σχολεία».

Όπως ισχυρίζεται, οι επίμαχες φωτογραφίες αφορούν «μάθημα αρχαίας ελληνικής μυθολογίας σε μικρούς φίλους του Κινήματος», ενώ προαναγγέλλει ότι σύντομα ξεκινούν και μαθήματα Ιστορίας στα κατά τόπους γραφεία της Χρυσής Αυγής με ελεύθερη προσέλευση για όλους τους Έλληνες. «Θα καλύψουμε έτσι ένα μεγάλο κενό, καθώς το κράτος της Ρεπούση μόνο Ελληνική Ιστορία δε μαθαίνει στα παιδιά μας», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή