Αποχώρησαν οι αγρότες από τα μπλόκα σε Νίκαια και Σέρρες

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013 15:31
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΤΣΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
A- A A+

Κορνάροντας και με το αγωνιστικό φρόνημα ακμαίο, όπως ανέφεραν, αποχώρησαν συντεταγμένα από τον κόμβο της Νίκαιας, οι εκατοντάδες αγρότες που συμμετείχαν σε ένα από τα πλέον δυναμικά μπλόκα των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Επανέλαβαν πως «δεν καταθέτουν τα όπλα» και πως θα συνεχίσουν τον αγώνα για τη δικαίωση των αιτημάτων τους, δίνοντας αγωνιστικό «ραντεβού» στις 5 Μαρτίου στην Αθήνα, οπότε θα πραγματοποιηθεί το παναγροτικό συλλαλητήριο.

«Με άδεια τα χέρια, αλλά με ψηλά το κεφάλι» αποχώρησαν από τα μπλόκα που είχαν στήσει και οι σερραίοι αγρότες, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν στην παναγροτική συγκέντρωση της 5ης Μαρτίου στην Αθήνα.

Από τις 10 το πρωί οι αγρότες ξεκίνησαν σταδιακά την απομάκρυνση των περίπου 500 τρακτέρ τους από το μεγάλο αγροτικό μπλόκο στην κομβική διασταύρωση του Λευκώνα επί της εθνικής οδού Σερρών - Θεσσαλονίκης και Σερρών - Προμαχώνα, παρουσία αστυνομικών.

Χωρίς προβλήματα πραγματοποιήθηκε και η αποχώρηση των αγροτών από το μπλόκο που είχε στηθεί επί της Εγνατίας Οδού, στη γέφυρα των Κερδυλλίων.

Οι αγρότες αποφάσισαν να επιστρέψουν στα χωράφια τους μετά από κινητοποιήσεις άνω του ενός μήνα, έχοντας αποσπάσει κυβερνητικές δεσμεύσεις για θέσπιση αγροτικού πετρελαίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή