Ευ. Βενιζέλος: Χρειαζόμαστε προοδευτικούς συσχετισμούς στην Ευρώπη

Συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013 15:31
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας συζητάει με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο στην συνάντηση που είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο.

A- A A+

Έτοιμος για το επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ο πρόεδρος του κινήματος Ευ. Βενιζέλος κατά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε ειδική μνεία στα αποτελέσματα των ιταλικών εκλογών, που όπως είπε, αλλάζουν τα δεδομένα στους συσχετισμούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εξέφρασε την ελπίδα να λειτουργήσουν προς το καλό των λαών.

«Θέλουμε να αναβιώσει η κλασσική ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, χάρις στους αγώνες και τις ιδέες της οποίας διαμορφώθηκε το μεγάλο κεκτημένο της Ευρώπης, ιδίως το ευρωπαϊκό κοινωνικό κράτος και το μοντέλο ανάπτυξης», ανέφερε, προσθέτοντας ότι το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που αρχίζει μεθαύριο θα επικεντρωθεί όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη και την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία.

Σημείωσε επίσης ότι στο συνέδριο θα έρθουν και αρκετά στελέχη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. «Χρειαζόμαστε προοδευτικούς συσχετισμούς μέσα στην Ευρώπη.  Δεν υπάρχει καλύτερο γήπεδο, δεν υπάρχει ασφαλέστερο πλαίσιο για τον ελληνικό λαό. Όλα τα άλλα είναι άκρως επικίνδυνα», επισήμανε.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπούλιας ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου και παρατήρησε μάλιστα ότι «οι οιωνοί φαίνεται ότι είναι καλοί». «Είναι καλοί», συμφώνησε ο κ. Βενιζέλος, παραπέμποντας στη μεγάλη όπως είπε, συμμετοχή στις εκλογές της Κυριακής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή