Αφγανιστάν: Επίθεση αυτοκτονίας με 17 νεκρούς

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013 14:58
EPA/S. SABAWOON

Επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε κοντά σε λεωφορείο του στρατού στη δυτική Καμπούλ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δέκα άνθρωποι.

A- A A+

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας στην επαρχία Γάζνι του Αφγανιστάν, ενώ δέκα τραυματίστηκαν σε παρόμοια επίθεση στην Καμπούλ. Και για τις δύο επιθέσεις, που στόχο είχαν τις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας, την ευθύνη ανέλαβαν οι Ταλιμπάν.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Γάζνι, Μούσα Χαν Ακμπαρζάντα, οι δέκα από τους νεκρούς στην επίθεση στην περιοχή ήταν αστυνομικοί και οι επτά πολίτες, οι οποίοι πιθανώς ήταν επισκέπτες.

Ο στρατηγός Αλισάχ Αχμαντζάι, διοικητής της τοπικής αστυνομίας, είπε ότι με βάση τις πρώτες πληροφορίες τα θύματα δηλητηριάστηκαν και κατόπιν σκοτώθηκαν με πυρά όπλων.

Οι αφγανοί Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για αυτή την επίθεση εναντίον των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας, οι οποίες καλούνται να αναλάβουν την ευθύνη για την ασφάλεια μετά την αποχώρηση των δυτικών μάχιμων δυνάμεων του NATO στα τέλη του 2014.

Νωρίτερα σήμερα, ένας βομβιστής αυτοκτονίας που ήταν πεζός πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε ζωστεί κοντά σε ένα λεωφορείο του υπουργείου Άμυνας στην Καμπούλ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν, έξι υπάλληλοι του υπουργείου Άμυνας και τέσσερις πολίτες.

Οι επιθέσεις ακολουθούν τη χθεσινή παραδοχή της υπό αμερικανική ηγεσία διεθνούς δύναμης στο Αφγανιστάν ότι δεν υπήρξε μείωση των επιθέσεων Ταλιμπάν το 2012, ανακαλώντας προηγούμενη ανακοίνωσή της που είπε ότι εξέδωσε λόγω «λάθους» και η οποία ανέφερε ότι είχε υπάρξει μείωση.

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή