Μ. Χαρακόπουλος: Επτά μεταρρυθμίσεις για τον πρωτογενή τομέα

Ομιλία του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στη Βουλή
Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013 23:56
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης (δεξιά) και ο αναπληρωτής υπουργός Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών για τα προβλήματα των αγροτών.

A- A A+

Τις επτά μεταρρυθμίσεις για την αναδιοργάνωση του πρωτογενούς τομέα, την στήριξη της αγροτικής παραγωγής και την στήριξη ευνοϊκών συνθηκών για την γεωργία του αύριο, παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος στη συζήτηση προ Ημερησίας Διατάξεως σε επίπεδο αρχηχών για τα αγροτικά προβλήματα.

Αναλυτικά ανέφερε ότι προχωρούν:

- Αλλαγή φορολογικού συστήματος των αγροτών με την καθιέρωση βιβλίων εσόδων - εξόδων.

- Θέσπιση αγροτικού πετρελαίου μειωμένης φορολόγησης με ταυτοποίηση δεδομένων για κάθε αγρότη με στόχο όταν τα δημοσιονομικά της χώρας το επιτρέψουν το αγροτικό πετρέλαιο να είναι αφορολόγητο. Επιπλέον, η δέσμευση της κυβέρνησης για μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια ισχύει στο ακέραιο.

- Η ενεργοποίηση της προαιρετικής ασφάλισης στον ΕΛΓΑ για νόσους και ασθένειες που δεν αποζημιώνονται από τον Οργανισμό.

- Σύσταση του Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας για την ενίσχυση της ρευστότητας με κεφάλαιο άνω των 300 εκατ. ευρώ.

- Η υπαγωγή του Μητρώου Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων στο Γενικό Μητρώο του υπουργείου Ανάπτυξης. Η εξέλιξη αυτή, θα δώσει τέλος σε νοσηρές καταστάσεις που καθιστούν τους αγρότες όμηρους των εμπόρων, πρόσθεσε.

-  Τα έργα υποδομών που θα μειώσουν το κόστος παραγωγής.

- Η επένδυση στην τυποποίηση και μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων προκειμένου να μένει εδώ η προστιθέμενη αξία.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή