Προ ημερησίας σε επίπεδο αρχηγών για το αγροτικό

Προμηνύεται αντιπαράθεση εφ' όλης της ύλης
Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013 09:55
ICON PRESS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η συζήτηση διεξάγεται με πρωτοβουλία του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

A- A A+

Προ ημερησίας διάταξης συζήτησης για το αγροτικό διεξάγεται το απόγευμα, σε επίπεδο αρχηχών, με πρωτοβουλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

Τη συζήτηση για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου είχε ζητήσει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας χρήση του άρθρου 143 του Κανονισμού της Βουλής. 

«Οι αγρότες ζητούν με αγωνία να τους δοθεί η δυνατότητα να παράξουν πλούτο, δυνατότητα που τους στερούν οι  μνημονιακές πολιτικές  που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Οι πολιτικές αυτές  εξαναγκάζουν τον αγροτικό κόσμο στην ανέχεια, διαλύουν τον παραγωγικό ιστό και οδηγούν τη χώρα σε επισιτιστική και εν τέλει σε ανθρωπιστική κρίση», ανέφερε μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κ. Τσίπρας και ζητούσε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να πάρουν θέση.

«Η κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο Πρωθυπουργός, οφείλει να εμφανιστεί στη Βουλή για να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου», υπογράμμιζε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Η συζήτηση διεξάγεται εν μέσω αυξανόμενης έντασης μεταξύ των επιτελείων Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κουμουνδούρου επιμένει στις κατηγορίες για διαρκή διαστρέβλωση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία, ενώ η Λ. Συγγρού κλιμακώνει τις επιθέσεις σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα, προσωπικά, αλλά και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους κατηγορεί για πολυγλωσσία.

Καταγγελία σε ΕΣΡ για τις δηλώσεις Δραγασάκη

26/02/2013 11:06

Με επιστολή του προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει παραποίηση των δηλώσεων του Γ. Δραγασάκη «κατά προφανή παράβαση του δημοσιογραφικού κώδικα δεοντολογίας και της κείμενης ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας».

Κάνοντας λόγο για «φτηνές ανακοινώσεις» από τα «γνωστά χαλκεία της Ν.Δ.», ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης καταλόγισε στη Λ. Συγγρού εξόφθαλμη και σκόπιμη διαστρέβλωση συγκεκριμένων φράσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου, όπως είπε, να τις φέρουν σε αντιπαράθεση με όσα λέει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ο κ. Σκουρλέτης βαφτίζει “διαστρέβλωση” την αδυναμία του να απαντήσει επί της ουσίας στα όσα τραγελαφικά, αλλά και επικίνδυνα λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε η Λ. Συγγρού. «Αποδεικνύει», πρόσθεσε, «ότι ο αρχηγός του είναι είτε ψεύτης, είτε αφελής, το σίγουρο, όμως είναι ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι αφελής, γιατί πλέον τους έχει καταλάβει».

Αντιπαράθεση εφ' όλης της ύλης

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλειψε επίσης, να σημειώσει ότι μετά από πολύ καιρό, ο Πρωθυπουργός εμφανίζεται και πάλι στη Βουλή. «...Πρέπει να γκρεμίστηκε κάποιος φούρνος, γιατί έχουν γίνει δεκάδες ερωτήσεις και στην Ώρα του Πρωθυπουργού εκ μέρους του κ. Τσίπρα και ο κ. Σαμαράς δεν έχει εμφανιστεί», παρατήρησε χαρακτηριστικά μιλώντας στη δημόσια ραδιοφωνία, για να επισημάνει πως «είναι η πρώτη συζήτηση μετεκλογικά, πέραν των προγραμματικών δηλώσεων, που θα εμφανιστεί ο πρωθυπουργός στη Βουλή».

Όπως εξάλλου εκτίμησε ο κ. Σκουρλέτης, η αποψινή συζήτηση θα ξεκινήσει από τα αγροτικά ζητήματα, αλλά θα επεκταθεί  στα συνολικότερα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής. Είναι αναπόφευκτο, είπε, η συζήτηση να έχει και το στοιχείο μιας έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης, γιατί έντονη είναι η πολιτική σύγκρουση ούτως ή άλλως σήμερα στην ελληνική κοινωνία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή