Αίγυπτος: Αιματηρή συντριβή αερόστατου με τουρίστες

Έχασαν τη ζωή τους 19 άτομα - Επέζησαν δύο
Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013 08:57
REUTERS/STRINGER/EGYPT

Αερόστατο συνετρίβη κοντά στο Λούξορ της Αιγύπτου σκοτώνοντας 19 τουρίστες που επέβαιναν σε αυτό.

A- A A+

Αερόστατο συνετρίβη κοντά στο Λούξορ της Αιγύπτου με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 19 τουρίστες, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρείας που διαθέτει τα αερόστατα για πτήσεις πάνω από την αυτή τουριστική περιοχή. Επέζησαν ένα άτομο από την 20μελή ομάδα των τουριστών και ο χειριστής του αερόστατου.

«Είκοσι άτομα επέβαιναν στο αερόστατο. Σημειώθηκε έκρηξη και σκοτώθηκαν 19 επιβάτες. Ενας τουρίστας και ο πιλότος επέζησαν», όπως είπε ο εκπρόσωπος.

Το δυστύχημα οφείλεται σε έκρηξη υγραερίου που σημειώθηκε σε ύψος 300 μέτρων από το έδαφος.

Ανάμεσα στους νεκρούς τουρίστες βρίσκονται υπήκοοι Βρετανίας, Ουγγαρίας, Χονγκ Κονγκ, Γαλλίας και Ιαπωνίας. Η τουριστική εταιρία Thomas Cook ανακοίνωσε πως δύο Βρετανοί σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν από τη συντριβή.

Λίγο νωρίτερα το τουριστικό πρακτορείο Kuoni ανακοίνωσε πως εννιά τουρίστες από το Χονγκ Κονγκ έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα.

Στην Ιαπωνία, το ταξιδιωτικό γραφείο JTB ανακοίνωσε πως τέσσερις πελάτες του εμπλέκονται στο δυστύχημα και τουλάχιστον δύο από αυτούς έχασαν τη ζωή τους.

Δύο Γάλλοι, δύο Ούγγροι και μία Αιγύπτια βρίσκονται επίσης ανάμεσα στους νεκρούς, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή