Αποστρατεύεται ο Αμερικανός στρατηγός Τόμι Φρανκς

Παρασκευή, 23 Μαΐου 2003 07:27
UPD:07:35
A- A A+

Ο Αμερικανός στρατηγός Τόμι Φρανκς, που ηγήθηκε των πολεμικών επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, αποφάσισε να αποστρατευτεί το καλοκαίρι, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Ντόναλντ Ράμσφελντ.

Ο Ράμσφελντ δήλωσε ότι ο στρατηγός Φρανκς τον ενημέρωσε για τις προθέσεις του να παραιτηθεί από το αξίωμα του επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης τις προσεχείς εβδομάδες και να αποστρατευθεί από τις Ενοπλες Δυνάμεις το καλοκαίρι.

«Εχει υπηρετήσει τη χώρα μας με άριστο τρόπο», δήλωσε ο Ράμσφελντ, συμπληρώνοντας : «Θεωρώ εαυτόν προνομιούχο που συνεργάσθηκα τόσο στενά μαζί του τους τελευταίους μήνες».

Ο Ντόναλντ Ράμσφελντ είχε δώσει πολιτική κάλυψη στα στρατιωτικά σχέδια του στρατηγού Φρανκς, που είχαν στόχο την ταχεία κατάρρευση του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν, όταν γινόταν ο σχεδιασμός των επιχειρήσεων στο Πεντάγωνο.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NBC ο στρατηγός Φρανκς αποφάσισε να αποστρατευθεί όταν απέρριψε πρόταση να αναλάβει το Γενικό Επιτελείο του αμερικανικού στρατού, που είναι η υψηλότερη θέση που μπορεί να αναλάβει ένστολος στις αμερικανικές Ενοπλες Δυνάμεις.

Ο 57χρονος Τόμι Φρανκς είναι επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης από τον Ιούλιο του 2000. Η Κεντρική Διοίκηση καλύπτει 25 χώρες, κυρίως στην κεντρική Ασία και τη Μέση Ανατολή.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή