Π. Σκουρλέτης: Ακροδεξιά μετατόπιση Ν.Δ.

«Καμία σχέση με τη Ν.Δ. του Κωνσταντίνου Καραμανλή»
Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013 14:18
EUROKINISSI/EUROKINISSI
A- A A+

Για ακροδεξιά μετατόπιση της Νέας Δημοκρατίας υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά μίλησε εκ νέου σήμερα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες στον Τύπο περί θετικών σχολίων του πρώην πρωθυπουργού και αρχηγού της Ν.Δ. Κώστα Καραμανλή για τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και την απόφαση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ να μιλήσει σε εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 15 ετών από τον θάνατό του ιδρυτή της Ν.Δ. Κωνσταντίνου Καραμανλή (σ.σ. σε εκδήλωση του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής, την Τετάρτη 6 Μαρτίου).

«Η ταυτότητα, το προφίλ της σημερινής Ν.Δ. υπό τον κ.  Σαμαρά, διαφέρει πολύ από αυτό που μας είχε δείξει η Ν.Δ. μετά το '74, δηλαδή τη μεταπολιτευτική Καραμανλική ταυτότητα της Ν.Δ.», παρατήρησε ο κ. Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στον Real FM, για να υποστηρίξει πως υπάρχει μετατόπιση του κόμματος «και ως προς τη ρητορική του, αλλά και ως προς την αντιμετώπιση του πολιτικού αντιπάλου», με «έντονα τα στοιχεία μιας ακροδεξιάς πολιτικής».

Ο κ. Σκουρλέτης κατηγόρησε επίσης τη Λ. Συγγρού για εξόφθαλμη και σκόπιμη διαστρέβλωση συγκεκριμένων φράσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να τις φέρουν, όπως ανέφερε, σε αντιπαράθεση με όσα λέει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. Πρόκειται, είπε, για φτηνές ανακοινώσεις από τα γνωστά «χαλκεία της Ν.Δ.», που «μας έχουν κουράσει».

«Εμείς», συμπλήρωσε, «δεν διαθέτουμε  το μαγικό ραβδί για να βελτιώσουμε και να αλλάξουμε την κατάσταση από τη μία μέρα στην άλλη», όμως κάθε μέρα που εφαρμόζεται αυτή η πολιτική, τα πράγματα γίνονται ολοένα και χειρότερα και η καταστροφή ανυπολόγιστη.

Ερωτηθείς τέλος, για τη συνύπαρξη ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ - Ν.Δ. στην κυβέρνηση, με δεδομένη την «ακροδεξιά στροφή» της Νέας Δημοκρατίας, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε πως το κόμμα του Φώτη Κουβέλη θα πρέπει να αισθάνεται πάρα πολύ άβολα μέσα σε αυτό το κυβερνητικό σχήμα, ενώ για το ΠΑΣΟΚ, το χαρακτήρισε «μεταλλαγμένο πρώην σοσιαλιστικό κόμμα, το οποίο έχει υιοθετήσει το νεοφιλελευθερισμό και κυρίως τον έχει εφαρμόσει». 

Απάντηση Ν.Δ.

«Μετά τον κ. Δραγασάκη και ο κ. Σκουρλέτης σπεύδει να “αδειάσει” τον αρχηγό του, ακυρώνοντας τη δέσμευση του κ. Τσίπρα για άμεση αποκατάσταση μισθών και συντάξεων και κατάργηση του λεγόμενου χαρατσιού», απάντησε η Λ. Συγγρού. 

«Ποιος, τελικά, λέει αλήθεια και ποιος ψέματα;
Ο κ. Τσίπρας, που στις 15/11/2012 στη ΛΑΡΚΟ, δήλωνε: “Μισθοί και συντάξεις θα αποκατασταθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ αμέσως με ένα άρθρο”;
Ο κ. Παπαδημούλης, που στις 6/6/2012, στο in.gr δήλωνε: “Θα καταργήσουμε το χαράτσι”;
Ή ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ που συντάσσεται με τον κ. Δραγασάκη για να βγάλουν ψεύτη τον αρχηγό τους;» διερωτάται η Ν.Δ. στην ανακοίνωσή της που καταλήγει:

«Το ποιος “πριονίζει” την καρέκλα του κ. Τσίπρα δεν απασχολεί κανέναν. Ο ελληνικός Λαός, όμως, περιμένει άμεσα ξεκάθαρη απάντηση, για το ποια, τελικά, είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνη του αρχηγού του ή εκείνη του κ. Δραγασάκη και του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ;».

ΣΥΡΙΖΑ: Ξαναζεσταμμένο φαΐ...

Για διαρκή διαστρέβλωση των θέσεών του, εκ μέρους της ΝΔ, επιμένει στην ανταπάντησή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα μασκαριλίκια της ΝΔ και του αρχηγού της, ανεξαρτήτως του τριωδίου, είναι διαρκή», αναφέρει η Κουμουνδούρου και παραπέμπει στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

«Αυτήν την εβδομάδα το μενού των χαλκείων της ΝΔ περιλαμβάνει την υποτιθέμενη "διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ". Ξαναζεσταμένο φαί που όμως δεν μπορεί να μας κάνει να ξεχάσουμε πώς ο κ. Σαμαράς, του πρώτου μνημονίου, μεταμορφώθηκε σε μνημονιακότερο του μνημονίου, πώς η δέσμευσή του για τη μη περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού, συνοδεύεται από την απόλυτη προσήλωση στο τρίτο μνημόνιο, που την προβλέπει», επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην απάντηση της Κουμουνδούρου .

Με τις σημερινές παραπομπές στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκουρλέτης πέτυχε το στόχο του: Να αποδείξει ότι ο αρχηγός του είναι είτε ψεύτης, είτε αφελής, επανήλθε  το γραφείο Τύπου της Ν.Δ..  Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι αφελής, γιατί πλέον τους έχει καταλάβει, καταλήγει με νόημα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή