Αποσύρεται για δύο μήνες ο Φέντερερ

Ο Ελβετός σταρ θέλει να κάνει διακοπές και να προπονηθεί σε χωμάτινο γήπεδο
Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013 12:48
REUTERS/TIM WIMBORNE
A- A A+

Οι απανταχού θαυμαστές του Ρότζερ Φέντερερ θα μπορούν να τον απολαύσουν αγωνιζόμενο έως τις 17 Μαρτίου, καθώς ο Ελβετός σούπερ σταρ του τένις από εκείνη την ημέρα και ύστερα θα μπει σε ηθελημένη… αγρανάπαυση δύο μηνών.

Όχι, δεν πρόκειται να κάνει κάποια επέμβαση ούτε είναι τραυματισμένος. Απλώς, ύστερα από τόσα χρόνια καθημερινής, σκληρής προπόνησης, αγώνες σε κορυφαίο επίπεδο και ανάλογο στρες, είπε να κάνει ένα διάλειμμα για να αφιερώσει χρόνο στην οικογένειά του και να χαλαρώσει, ενόψει των απαιτητικών τουρνουά που ακολουθούν στα χωμάτινα κορτ.

Το πρόγραμμα και οι ημερομηνίες του είναι σαφείς και τις ανακοίνωσε χθες στο Ντουμπάι, όπου έφτασε μια μέρα νωρίτερα από τους υπόλοιπους άσους του αθλήματος για να παίξει στο πλούσιο τουρνουά των Εμιράτων.

«Είμαι 31 ετών και έχω δύο κόρες, Δεν μπορώ να παίζω κάθε χρόνο μια τόσο απαιτητική σεζόν όπως η τελευταία,» δήλωσε ο νικητής 17 γκραν σλαμ, που πέρυσι αγωνίστηκε 83 φορές,  συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

«Θέλω να αφιερώσω περισσότερο χρόνο στην οικογένειά μου, να πάμε διακοπές και να προπονηθώ σε χωμάτινα γήπεδα στην Ελβετία, για να επιστρέψω σε κορυφαίο επίπεδο στο τουρνουά της Μαδρίτης, τον Μάιο. Είμαι βέβαιος ότι είναι ο μόνος τρόπος για να είμαι πραγματικά έτοιμος,» πρόσθεσε.

Ως εκ τούτου, μετά το Ντουμπάι ο Φέντερερ θα δώσει το «παρών» στην έναρξη του «Masters 1000 Indian Wells», θα απουσιάσει όμως από το παραδοσιακό τουρνουά του Μαϊάμι, το οποίο κέρδισε το 2005 και το 2006, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τον περασμένο Νοέμβριο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις