Επικρίσεις στην αμερικανική κυβέρνηση για την 11η Σεπτεμβρίου

Παρασκευή, 23 Μαΐου 2003 10:55
A- A A+

Εντονες επικρίσεις δέχεται η αμερικανική κυβέρνηση από Δημοκρατικούς αλλά και Ρεπουμπλικάνους βουλευτές και γερουσιαστές για τη μυστικότητα με την οποία περιβάλει τα αποτελέσματα των ανακρίσεων για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στη Αμερική.

«Οι Αμερικανοί έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν όλη την αλήθεια», τόνισε ο δημοκρατικός Γερουσιαστής Τζο Λίμπερμαν, ειδικός σε θέματα ασφαλείας στο Κογκρέσο, μιλώντας ενώπιον της ειδικής επιτροπής που έχει συσταθεί για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Αμερική.

Η ανεξάρτητη αυτή επιτροπή που αποτελείται από πέντε Ρεπουμπλικάνους και ισάριθμους Δημοκρατικούς, κάλεσε τα μέλη του Κογκρέσου να γνωστοποιήσουν τα αποτελέσματα των ερευνών για τις επιθέσεις στην Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον.

Πολλοί βουλευτές, μεταξύ των οποίων και μέλη του κόμματος του προέδρου Μπους, κατηγόρησαν τον Λευκό Οίκο ότι κρατά μυστικές πληροφορίες για τα αποτελέσματα των ερευνών.

«Η υπερβολική επίσημη μυστικότητα γύρω από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου τροφοδοτεί τις θεωρίες για εσωτερική συνωμοσία και μειώνει την εμπιστοσύνη του πληθυσμού προς την κυβέρνηση», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τζον ΜακΚέιν.

«Υπάρχει πολύ άχρηστη μυστική διαβάθμιση», επεσήμανε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής, Πόρτερ Γκος.

Η αναφορά για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Αμερική αναμένεται να κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα και αφορά τις δραστηριότητες των μυστικών υπηρεσιών, την ασφάλεια των πτήσεων αλλά και τον τρόπο χορήγησης αδειών εισόδου στη χώρα.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή