Δύο νίκες μακριά από τον τίτλο ο Θρύλος

Ο Ολυμπιακός δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες του και έφτασε σε αγχωτικό φινάλε
Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2013 21:24
ICON PRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Οι Μανιάτης και Μασάδο πανηγυρίζουν το γκολ που σημείωσε ο έλληνας μέσος εναντίον του Αρη στο στάδιο Καραϊσκάκη.

A- A A+

Πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο, επιπόλαιος όμως για μεγάλο μέρος στην επανάληψη ο Ολυμπιακός έκανε τα εύκολα-δύσκολα στο Φάληρο αλλά νίκησε τον Άρη με 2-1 στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής, απέχοντας πλέον μόνο δύο νίκες μακριά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά, όπως σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια τους και στο 6΄ ο Χολέβας έπαιξε το «ένα-δύο» με τον Αμπντούν, γύρισε την μπάλα αλλά ο Βλαχοδήμος πλάσαρε άουτ, αν και ο Διούδης ήταν εξουδετερωμένος.

Στο 10΄ ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού και του πρωταθλήματος, Ραφίκ Τζιμπούρ, βρέθηκε μόνος ύστερα από εκτέλεση κόρνερ και άνοιξε το σκορ από κοντά, καταγράφοντας το 18ο εφετινό τέρμα του.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κλείσει τον Άρη στο μισό γήπεδο, πίεζαν ψηλά, είχαν αρκετές τελικές προσπάθειες και δύο ωραία μακρινά σουτ του Χολέβα που έφυγαν ελάχιστα άουτ. Τελικά το 2-0 έγινε στο 37ο λεπτό, όταν ο Μανιάτης δέχθηκε την πάσα του Βλαχοδήμου και με τεχνικό φαλτσαριστό σουτ στην κίνηση πέτυχε το δεύτερο τέρμα του στο πρωτάθλημα.

Το ημίχρονο έκλεισε με ακόμη μία σπουδαία ευκαιρία για τους γηπεδούχους, όταν στο 44΄ ο Τζιμπούρ αρχικά και ο Σιόβας στη συνέχεια δεν κατόρθωσαν να σπρώξουν την μπάλα στην εστία, αν και βρέθηκαν απέναντί της.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει και στην επανάληψη, αλλά οι αλλαγές του Μιχαλήτσου έδωσαν φρεσκάδα και πνοή στους «κίτρινους», που χωρίς να απειλούν μείωσαν το σκορ στο 66ο λεπτό με το δεύτερο γκολ του Αγγελούδη στη Σούπερ Λίγκα (κεφαλιά από σέντρα του Τάτου), κάνοντας το παιχνίδι… θρίλερ.

Ο κίνδυνος της ισοφάρισης έκανε τους παίκτες του Μίτσελ να «σοβαρευτούν», αλλά η επιπολαιότητα στην τελική προσπάθεια τους κόστισε κάποια γκολ. Στο 76΄ και το 81΄ οι κεφαλιές του Σιόβα έφυγαν λίγο άουτ, στο 82΄ το σουτ του Μανιάτη «άγγιξε» το δοκάρι του Διούδη, στο 84΄ ο Τζιμπούρ μιμήθηκε τον συμπαίκτη του στο πλασέ που επιχείρησε και στο 86΄ ο τερματοφύλακας του Άρη σταμάτησε τον Αλγερινό στο μεταξύ τους τετ α τετ, στην τελευταία καλή στιγμή του παιχνιδιού.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις