Μπάσκετ: Ημέρα των φαβορί

Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2013 19:38
MOTION TEAM/ΦΑΝΗ ΤΡΨΑΝΗ

H κυριαρχία του στα ριμπάουντ βοήθησε τον ΠΑΟΚ να κερδίσει την Καβάλα στην Πυλαία με 81-69.

A- A A+

Με τα φαβορί να δικαιολογούν τον τίτλο τους και να κατακτούν εύκολες νίκες συνεχίστηκε η 18η αγωνιστική στην Α1 Ανδρών, καθώς οι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Πανελευσινιακός επικράτησαν των Περιστερίου, Καβάλας και Ρεθύμνου, αντίστοιχα.

Στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στο Περιστέρι, το οποίο συνέτριψε με 105-57, παρά το ότι αγωνίστηκε χωρίς τους Σπανούλης και Χάινς. Αποδίδοντας στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα εκπληκτικό μπάσκετ, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πρώτα… βιολιά στην επίθεση τους Περπέρογλου και Γκετσεβίστιους, που σημείωσαν 20 και 19 πόντους, αντίστοιχα, με τον Λιθουανό να ευστοχεί 5 φορές έξω από τη γραμμή των 6.75.

Στην Πυλαία ο ΠΑΟΚ νίκησε την Καβάλα με 81-69 και κατά πάσα πιθανότητα εξασφάλισε τη συμμετοχή του στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος. Η κυριαρχία στα ριμπάουντ βοήθησε τον «Δικέφαλο» να έχει τον πρώτο λόγο σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, με τους Τσαϊρέλη και Παπαδόπουλο να δεσπόζουν στις ρακέτες. Στο 35:30 οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 58-56, αλλά τα διαδοχικά τρίποντα του Δέδα ξανάφεραν τον ΠΑΟΚ στο +12 στο 37΄ (70-58) και έκριναν το παιχνίδι.

Στην Ελευσίνα, τέλος, οι «σταχυοφόροι» επικράτησαν του Ρεθύμνου με 90-80, έχοντας για κορυφαίο τον Μαγκουνή που σκόραρε 21 πόντους με 3/3 δίποντα, 5/5 τρίποντα, ενώ μάζεψε και 14 ριμπάουντ. Το κλειδί της νίκης για τους γηπεδούχους ήταν η εξουδετέρωση του Κάρτερ στο δεύτερο ημίχρονο. Στο πρώτο μέρος ο Αμερικανός γκαρντ είχε σημειώσει 21 πόντους (!), αλλά στην επανάληψη η άμυνα του Πανελευσινιακού τον περιόρισε στους 5. Ταυτόχρονα, η άνοδος του Μαγκουνή αρχικά και του Λιακόπουλου στη συνέχεια έδωσε σκορ στους γηπεδούχους, που προηγήθηκαν για πρώτη φορά στο 29΄ (65-63) και έκτοτε δεν ξανακοίταξαν πίσω. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις