«Αθρόα προσέλευση» για τους συνέδρους του ΠΑΣΟΚ

Ευ. Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ αλλάζει
Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2013 17:09
MotionTeam/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ
A- A A+

Ικανοποίηση επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ για την προσέλευση φίλων και μελών στις κάλπες προκειμένου να εκλέξουν τους συνέδρους του επικείμενου συντακτικού συνεδρίου του κόμματος. Λίγες ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες, η Ιπποκράτους κάνει λόγο για αθρόα συμμετοχή, που ξεπερνά ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες.

Για την ανάδειξη των 2.500 συνέδρων, έχουν στηθεί συνολικά 600 κάλπες σε κάθε καλλικρατικό δήμο της χώρας. Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 9:00 και θα ολοκληρωθεί στις 19:00.

Ευ. Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ αλλάζει

«Σήμερα, προετοιμάζοντας το συνέδριό του που θα αρχίσει σε λίγες μέρες, το ΠΑΣΟΚ μετασχηματίζεται, αλλάζει. Κρατάει όλα τα καλά της μεγάλης ιστορικής του διαδρομής, αλλά αποβάλει παθογένειες», δήλωσε ο πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος, από τη Θεσσαλονίκη όπου ψήφισε για την εκλογή συνέδρων.

Ευχαρίστησε θερμά τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν, όπως είπε, στη σημερινή διαδικασία «με σθένος, πίστη, αισιοδοξία, εγγυώνται τις διαδικασίες, εγγυώνται την προοπτική της Παράταξης».

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι το Κίνημα «με ειλικρίνεια πάντα μιλάει στην ελληνική κοινωνία, αναγνωρίζει τα λάθη, θυμάται τις κατακτήσεις, τους κοινούς αγώνες και εγγυάται την σταθερότητα και την προοπτική» και πρόσθεσε πως «έχει γίνει κατανοητό ότι δεν υπήρχε και δεν υπάρχει άλλη εθνική στρατηγική. Δεν υπήρχε και δεν υπάρχει ασφαλέστερη λύση».

«Οι θυσίες είναι μεγάλες, ο πόνος είναι μεγάλος, αλλά μόνο έτσι αποφύγαμε τα τρισχειρότερα, μόνο έτσι διασφαλίζουμε την προοπτική για την ανάσταση της οικονομίας, της κοινωνίας και του έθνους», τόνισε.

Κάλεσμα Φ. Γεννηματά για συμμετοχή

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής. «Είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή, είναι πολύ σημαντικό να ξανασυναντηθούμε με ανθρώπους που αναζήτησαν αλλά δεν βρήκαν αλλού απαντήσεις και μας παρακολουθούν. Απευθυνόμαστε σε όλους αυτούς και τους λέμε: Ελάτε να κάνουμε ξανά ισχυρή τη δημοκρατική παράταξη. Για το ΠΑΣΟΚ ένας είναι ο δρόμος: Επιστροφή στην κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ είναι «αφετηρία αλλαγής». «Είναι η αρχή και όχι η ολοκλήρωση της προσπάθειας», πρόσθεσε, «να αφήσουμε πίσω τον κυβερνητισμό και την εσωστρέφεια και να παρουσιάσουμε ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και εξόδου από τα μνημόνια. Το σχέδιο που μπορεί να φέρει την ελπίδα, που μπορεί να είναι ο σπόρος της ελληνικής Κεντροαριστεράς».

Γ. Παναγιωτακόπουλος: Γιορτή του πολιτικού master chef

Σε συνέχεια των έντονων διαφωνιών που εκφράστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα για τη σημερινή διαδικασία, ο επικεφαλής της «Αριστερής Πρωτοβουλίας» Γιώργος Παναγιωτακόπουλος επανήλθε σήμερα με νεότερη σκληρή δήλωση, στην οποία κάνει λόγο για «μαγείρεμα των πάντων».

Ο κ. Παναγιωτακόπουλος καταγγέλλει ότι η διαδικασία «εξελίχθηκε σε γιορτή της παραποίησης και του πολιτικού master chef, όπου μαγειρεύονται τα πάντα». «Κάποιοι», υποστηρίζει, «φόρεσαν την αποκριάτικη στολή των "μάγων", και εμφανίζουν ονόματα σε λίστες υποψηφίων, αλλά και την στολή των "θαυματοποιών" και ανακαλύπτουν υποψηφίους εκεί όπου δεν υπάρχουν καν… οργανώσεις».

Συνεχίζοντας τονίζει ότι «όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες θα καταγραφούν στην ιστορία σαν η μεγαλύτερη παρέμβαση στην ελεύθερη έκφραση των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ» και προσθέτει:

«Λίστες υποψηφίων που στάλθηκαν από τις ΔΟΕΣ και τις ΝΟΕΣ μετά το κλείσιμο της υποβολής υποψηφιοτήτων που έγινε σύμφωνα με την εγκύκλιο της ΕΚΑΠ στις 21/02/2013 επέστρεψαν σχεδόν όλες αλλαγμένες, με πρόσθετα φυτεμένα ονόματα υποψηφίων, προκειμένου να ελεγχθεί και να αλλοιωθεί η βούληση των μελών του ΠΑΣΟΚ. Μια μικρή ομάδα ανθρώπων που υποτίθεται ότι ανέλαβε την ευθύνη να περιφρουρήσει τις δημοκρατικές διαδικασίες, ασχολήθηκε μόνο με το πως θα επιτευχθεί ένας κατευθυνόμενος οργανωτικός έλεγχος! Αποδείχθηκαν όχι απλά κατώτεροι των περιστάσεων αλλά "μοιράιοι και άβουλοι αντάμα"!... Μέχρι αργά χθες το βράδυ, λίγες ώρες πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας, δεν υπάρχουν πιστοποιημένα ψηφοδέλτια σε πολλές περιοχές γιατί δεν βγαίνει το μαγείρεμα! Δεν υπάρχουν πιστοποιημένα ψηφοδέλτια ούτε για τη Νεολαία, το Συνέδριο της οποίας ξεκινά πιο νωρίς από εκείνο του κόμματος! Φαίνεται ότι και εδώ δεν βγαίνουν τα κουκιά. Δεν έχουν πιστοποιηθεί ούτε οι σύνεδροι που εκλέχτηκαν από τον Απόδημο ήδη από τις 17 του μήνα! Φαίνεται ότι δεν είναι "αρεστοί"!...».

«Οι μάσκες έπεσαν. Η αθλιότητα αποκαλύφθηκε. Αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη για ότι θα ακολουθήσει. Εμείς καλούμε τις συντρόφισσες και τους συντρόφους να δώσουν την πολιτική τους μάχη, με την εκλογή των αντιπροσώπων που μπορούν να συμβάλλουν στην αλλαγή της πορείας του ΠΑΣΟΚ. Απέναντι σε μάγειρες, διορισμένες ΕΚΑΠ και μεθοδεύσεις στεκόμαστε με τις απόψεις μας, τις ιδέες μας και τις αρχές μας. Δίνουμε τη μάχη για την αναγέννηση της παράταξης», καταλήγει ο κ. Παναγιωτακόπουλος.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή