Κύπρος: Δεν προσκρούει στη νομοθεσία η δήλωση Ν. Αναστασιάδη

Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2013 15:11
EPA/KATIA CHRISTODOULOU

Ο υποψήφιος για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας και πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης συνοδευόμενος από τα εγγόνια του και τη γυναίκα του Ανδριάννα, ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα στη Λεμεσό.

A- A A+

Το περιεχόμενο της δήλωσης του υποψηφίου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, δεν προσκρούει σε οποιαδήποτε νομοθετική διάταξη, δήλωσε ο Γενικός Έφορος Προεδρικής Εκλογής Ανδρέας Ασσιώτης.

Προηγήθηκε καταγγελία του γενικού γραμματέα του ΑΚΕΛ κ. Κυπριανού για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας. Η καταγγελία και η δήλωση τέθηκαν υπόψη του Γενικού Εισαγγελέα, ο οποίος και γνωμάτευσε σχετικά.

Ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε ότι δεν παραβίασε τη νομοθεσία. «Είμαι βέβαιος ότι ο κ. Κυπριανού δεν θα διάβασε σήμερα την (εφημερίδα) "Χαραυγή", διαφορετικά η πρώτη καταγγελία θα έπρεπε να αφορά το κομματικό έντυπο, το οποίο ήταν καθαρά προεκλογικά τοποθετημένο υπέρ του κ. Μαλά», είπε ο κ. Αναστασιάδης, προσθέτοντας ότι «εμάς δεν μας ενόχλησε και δεν καταγγείλαμε κανένα».

Μέχρι το μεσημέρι το ποσοστό προσέλευσης των ψηφοφόρων στις κάλπες είχε ανέλθει στο 36,9% σε σύγκριση με 38,9 % που ήταν την ίδια ώρα στον πρώτο γύρο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή