Εκρυβε πάνω από 300 κιλά κάνναβη στην καρότσα φορτηγού

Συνελήφθησαν τρεις νεαροί
Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2013 13:31
ICON PRESS/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΑΣ/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΗΜ.ΤΑΞΕΩΣ

Συνελήφθησαν τρεις έμποροι ναρκωτικών για εισαγωγή και διακίνηση κάνναβης. Κατασχέθηκαν περισσότερα από (339) κιλά κάνναβης, τα οποία ήταν κρυμμένα σε καρότσα φορτηγού ανάμεσα σε μπάλες τριφυλλιού

A- A A+

Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της εισαγωγής, μεταφοράς και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών σχηματίστηκε σε βάρος τριών Ελλήνων, ηλικίας 30, 26 και 25 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν το Σάββατο το βράδυ μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, του Αστυνομικού Τμήματος Σαγιάδας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Για τη διακίνηση των ναρκωτικών επιστρατεύτηκε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς χθες αργά το βράδυ στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας και ακινητοποιήθηκε για έλεγχο.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα, το οποίο οδηγούσε ο 30χρονος, διαπιστώθηκε ότι η καρότσα του ήταν φορτωμένη με μπάλες από τριφύλλι, οι οποίες χρησιμοποιούνταν για την απόκρυψη 317 δεμάτων, που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 339 κιλών και 818 γραμμαρίων.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης προέκυψε εμπλοκή και άλλου Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαιναν οι άλλοι δύο συλληφθέντες (ηλικίας 26 και 25 ετών) και λειτουργούσε ως προπομπός, κατοπτεύοντας το δρομολόγιο κίνησης και ελέγχοντας για τυχόν διενέργεια αστυνομικών ελέγχων κατά μήκος της διαδρομής. Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε στην πόλη της Ηγουμενίτσας.

Συνολικά κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης βάρους 339.818 γραμμαρίων, δύο οχήματα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών, τρία κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους, το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή